nuori mies makaa lattialla kuvauslaitteiden keskellä

Vaikka valokuvaus ei ole halpa harrastus, kaikki siinä tarvittavat laitteet eivät maksa maltaita.

© Shutterstock

Kolme alle 70 euron lisätarvikevinkkiä kuvaajalle

Suosittelemme kolmea valokuvauksessa käytettävää lisätarviketta, jotka ovat halpoja, hyödyllisiä, käytännöllisiä ja hauskoja käyttää.

maanantai 8. maaliskuuta 2021 teksti Christian Trant

Valokuvaus voi olla kallis harrastus – siitä ei ole epäilystäkään.

Mutta onneksi on olemassa valokuvausvälineitä, jotka eivät maksa omaisuuksia mutta tuovat iloa. Tässä kolme oheistarviketta, jotka tekevät kuvausharrastuksesta entistä hauskemman. 

1. Värikalvoja salamalaitteisiin

Värikalvot ovat pieniä, läpinäkyviä ja erivärisiä muovinpaloja, joita käytetään salamalaitteiden salamapäissä. Niiden avulla voidaan sävyttää valokuvia violetilla, vihreällä tai punaisella, mikä se toimii monissa muotokuvissa mainiosti.

Värikalvot sopivat myös savukuviin. Salaman välähdys värittää valkoisen savun, kun kuvataan mustaa taustaa vasten.

Värikalvot ovat halpoja, ja niitä voi ostaa useimmista valokuvausalan liikkeistä. Ne maksavat noin 15–50 euroa riippuen määrästä ja valmistajasta.

> Lue myös: Tässä ovat parhaat edulliset järkkärit

muotokuva nainen salama värikalvo

Värikalvo salamalaitteessa tuottaa erilaisen kuvan verrattuna tavalliseen salamaan.

© Shutterstock

2. Valoteltta

Valoteltta on kuin valokuvastudion pienoismallii, jossa voi kuvata pieniä kohteita neutraalilla ja yhtenäisellä taustalla.

Valoteltta teltta on suosittu makrokuvaajien keskuudessa sekä niiden, jotka kuvaavat tai myytäviä tuotteita, mutta riippumatta kohteesta tai kuvien tarkoituksesta valoteltta tekee kuvista paljon parempia, koska kohteen ympärillä ei näy häiritseviä elementtejä .

Valoteltan avulla voidaan erittäin tarkasti hallita valoa ja varjoja. Katkaisimella voidaan säätää valon voimakkuutta ja sävyä taikka värilämpötilaa, joten teltan avulla kuvista voi viritellä juuri sellaisia kuin on halu ja tarvis.

Nyt saat valoteltan ja kolme numeroa Digikuvaa edullisena yhteispakettina. Valoteltassa on kaksi taustavaihtoehtoa, musta ja valkoinen; valon kirkkausasteita on 10, ja värilämpötilaa voi säätää portaattomasti kylmästä lämpimään. Hanki 59 euron arvoinen valoteltta nyt vain 15,90 eurolla!

valoteltta pienoismoottoripyörä

Valoteltan avulla otetut valokuvat näyttävät ammattimaisilta.

© Shutterstock

3. Makrosuodin

Makrosuodin on helppo ja edullinen tapa päästä todella lähelle pieniä aiheita, kuten kukkia ja hyönteisiä. Makrosuodin kiinnittyy objektiivin päähän kahdella kiinnikkeellä ja tarjoaa on samoja ominaisuuksia kuin kalliit makro-objektiivit.

Makrosuodin sopii niille, jotka haluavat kokeilla makrokuvausta.

Raynox on tehnyt useita suotimia, joista useimmat maksavat alle 70 euroa.

> Lue myös: Parhaat makrokuvausvälineet

Raynox macroscopic lens

Makrosuodin on halpa tie makrokuvauksen maailmaan.

© Raynox

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!