© Shutterstock

Kolme vinkkiä keväthuoltoon

Kalenterin mukaan olemme siirtymässä kevääseen, ja pian onkin aika varmistaa, että kamera on valmis uuteen kauteen. Annamme kolme vinkkiä, joiden avulla saadaan kuvausvälineistö kevätkuntoon.

maanantai 22. helmikuuta 2021

Kevät lähestyy, ja on aika valmistella kamera uuteen kauteen. Tässä on kolme vinkkiä, joiden avulla saat onnistuneita valokuvia ja samalla saat pidennettyä laitteidesi käyttöikää.

Kaikki kevätprojektit, joista olet haaveillut pitkän talven, voivat pian toteutua.

Kameran huolto ei kestää kauan, ja lupaamme, että kun se on tehty, laitteet toimivat usein vähintään yhtä hyvin kuin uutena. Tässä on kolme vinkkiä, joiden avulla saat kamerasi kevätkuntoon.

1. Päivitä kameran laiteohjelmisto

Kameravalmistajat tekevät jatkuvasti uusia laiteohjelmistoja, jotka sisältävät vikojen korjauksia, erilaisia toiminnallisia parannuksia ja kokonaan uusia toimintoja. Nyt on hyvä aika tarkistaa, onko sinun kameraasi tullut uutta laiteohjelmistoversiota.

Tieto löytyy valmistajan kotisivuilta, yleensä valikosta Support, jossa on lueteltu eri kameramallit. Ohjelmisto yleensä ladataan omalle tietokoneelle ja siirretään sieltä kamerassa käytettävälle muistikortille. Valmistajan kotisivuilla on laiteohjelmiston päivitysohjeet. Muista ladata kameran akku täyteen ennen päivitystä. Tarkista samalla, onko myös objektiiveihisi tullut uutta laiteohjelmistoa.

> Lue myös: Kameran laiteohjelmisto on syytä päivittää

laiteohjelmistopäivitys kamera

Kameran virtaa ei saa kytkeä pois päältä laiteohjelmistopäivityksen ajaksi.

© Shutterstock

2. Hienosäädä automaattitarkennus

Peilijärjestelmäkameran automaattitarkennus ei aina välttämättä osu tarkasti siihen pisteeseen, johon kuvaaja tarkentaa etsinkuvan perusteella. Tarkennuksen hienosäätö löytyy kameran valikosta, ja sen avulla tarkennus voidaan tarkkuuttaa.

Kiinnitä kamera jalustaan ja tarkenna tiettyyn pisteeseen ensin suorakatselulla, jolloin kamera käyttää kontrastitarkennusta. Vaihda sitten etsinnäytölle ja tarkenna samaan pisteeseen, jolloin kamera käyttää vaiheentunnistustarkennusta. Jos tarkennus on tällä välin muuttunut, hienosäädä sitä.

Kokeile eri arvoja, kunnes tarkennus pysyy samassa pisteessä, kun vaihdat tarkennustapaa kontrasti- ja vaiheentunnistustarkennuksen välillä, ja tarkista tulos kameran näytöltä. Kun ensimmäinen objektiivi on valmis ja tarkistettu, tee sama muillekin objektiiveille.

> Lue myös: Hienosäädä tarkennusta

kamera näyttä suorakatselu

Pidä silmällä, onko tarkennus siirtynyt, kun vaihdat kontrastitunnistuksesta vaiheentunnistukseen.

© Shutterstock

3. Puhdista kuvausvälineet

Ota esiin objektiivinpuhdistusliina, pehmyt objektiivinpuhdistussivellin ja puhalluspumppu (usein samassa siveltimen kanssa) sekä puhdista kamera ja objektiivi niillä. Tyhjennä kameralaukku ja puhdista se sisäpuolelta pölynimurilla, ettei sinne jää likaa, joka voisi heti uudelleen päästä kameraan.

Pinta ei saa naarmuuntua, joten ole varovainen, kun käytät puhalluspumppua  Voi olla houkuttelevaa käyttää pientä liinaa, johon on lisätty pesuainetta, mutta se ei ole hyvä ajatus.

Jos käytät pesuaineita ja vettä peilin puhdistamiseen, se voi jättää jälkiä ja pieniä naarmuja.

Tällä videolla näytämme, kuinka kamera, objektiivi ja laukku puhdistetaan oikein.

Lataa ja lue e-kirjamme Kevät tulee.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!