Canon EOS 5DS

Muistoja: unelmakamerat 2015

Olemme näin vuoden lähestyessä loppuaan penkoneet arkistojamme ja törmänneet takavuosien suosikkikameroihin. Edelliskerroilla pysähdyimme vuosiin 2004, 2007 ja 2011, ja nyt lopuksi palaamme viime vuoteen.

torstai 15. joulukuuta 2016


Paras peilijärkkäri

Vuonna 2015 oli Canon jälleen kaikkien huulilla, koskapa markkinoille rynnisti EOS 5DS, joka kohahdutti peräti 50,3 megapikselin kuvakennollaan ja sen myötä loistavalla yksityiskohtien toistollaan, luonnollisella värientoistokyvyllään ja nopealla automaattitarkennuksellaan.

Valmistaja piti mitä lupasi, ja niin 5DS valittiin Vuoden peilijärjestelmäkameraksi.

Paras peilitön järkkäri

Nopeatoiminen Olympus OM-D E-M5 Mark II sävähdytti erinomaisella kuvanvakausjärjestelmällään ja näyttävällä ulkoasullaan. Uusklassinen täysosuma Olympukselta – jonka hinta on vuodessa tippunut lähemmäs 300 euroa.

Paras zoomkamera

Zoomkameroiden sarjassa Nikon löi yhden maailmanennätyksen P900-mallillaan, jossa oli – ja on edelleen –200 mm:n polttoväli. Sillä optiikalla voi kuvata vaikka Kuuta.

via GIPHY

Lue kaikki tuotearviomme täältä.

Muita suosikkeja

Suhteellisen tuntematon Fotopro CT5A tituleerattiin Vuoden jalustaksi, ja GoPro HERO4 Black Vuoden toimintakameraksi, kun taas Tokina AT-X Pro 12-28 mm F4.0 DX valittiin vuoden parhaaksi APS-C-koon objektiiviksi.

Ohjelmistovalmistaja DxO esitteli joulukuussa DxO One -minikameran, joka liitetään älypuhelimeen. Uutuustuote herätti laajaa mielenkiintoa ja se myös piirtää tarkkaa jälkeä.

> Unelmakamerat vuosimallia 2004

> Unelmakamerat vuosimallia 2007

> Unelmakamerat vuosimallia 2011

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!