mies kameroita pöydällä
© Shutterstock

Näin ostat käytettyjä kuvauslaitteita ilman huijausriskiä

Voit säästää paljon rahaa ostamalla käytettyjä valokuvauslaitteita. Tässä muutama ohje, joiden avulla vältyt huijaukselta.

maanantai 23. maaliskuuta 2020 teksti J. Vestergaard

Käytettyjen kuvaustarvikkeiden ostaminen ei ole koskaan ollut helpompaa, ja siksi nyt on myös mahdollista säästää kätevästi satojakin euroja kuvauslaitteiden hinnoissa. 

Tässä neuvoja käytettyjen laitteiden ostoon valokuvausliikkeistä, verkkokaupoista ja yksityisiltä.

Myyjänä yksityishenkilö

Voit löytää käytettyjä laitteita esimerkiksi Facebookin Valokuvaajan kirppikseltä tai Tori.fi-palvelusta. Myyjänä ovat tavallisesti yksityishenkilöt. Heiltä tavaran saa usein halvemmalla kuin yritykseltä, mutta myös riskit ovat suuremmat, jos laite ei toimi tai jos kadut kauppaasi. 

Parasta on tavata myyjä henkilökohtaisesti ja pyytää nähtäväksi alkuperäinen pakkaus ja ostokuitti. Jos käytät tavaran maksamiseen MobilePayta, myyjällä on cpr-numero, joten hänet voi jäljittää myöhemmin.

Katsele myyntisivustoja jatkuvasti. Se lisää mahdollisuuksia hyviin kauppoihin, sillä usein tiettyä tavaraa myy vain yksi myyjä. 

Facebookissa voit liittyä johonkin käytetyn kuvauslaitteiston ryhmään, siellä valikoima on suuri. Ryhmissä voit myös tiedustella, olisiko kellään myydä haluamaasi tuotetta.

Vinkkejä käytetyn objektiivin ostajalle

Canon eos 500D

Facebookista löysimme Canon EOS 500D -paketin, johon kuului neljä objektiivia, salamalaite, jalusta ja kameralaukku, yhteensä 400 euroon.

© Canon

Myyjänä internetissä toimiva liike

Jos ostat varusteita verkkokauppiaalta, hinta on usein kohtuullinen ja saat hyödyllisiä oikeuksia.

Olemme käyttäneet esimerkiksi brittiläistä mpb.com-verkkokauppaa, jossa on kymmenittäin käytettyjä kameroita, objektiiveja ja muita varusteita. Asiantuntijat ovat arvioineet ja hinnoitelleet laitteet. Koska tavara lähetetään postitse, siihen ei voi tutustua etukäteen. 

Tuotteen saa kuitenkin palauttaa 14 päivän kuluessa. MPB myös ostaa mielellään käytettyjä laitteita. Saimme myymistämme laitteista kunnollisen hinnan, joskus jopa enemmän kuin osasimme odottaa.

Fujifilm X100S

Brittiläiseltä mpb.com-sivustolta löysimme käytetyn Fujifilm X100S -kameran noin 500 eurolla. Se on puolet uuden hinnasta.

© Fujifilm

Myyjänä perinteinen valokuvausliike

Jos kaipaat ostoihisi turvallisuutta, osta laite myymälästä. Siellä saat ammattilaisen neuvoja ja voit kokeilla laitetta ennen kauppaa. Lisäksi voit saada takuun, vaikka ostatkin käytettyä tavaraa.

Takuu yltää kuitenkin vain siihen kuntoon, jossa tuote on ostohetkellä. Myymälöissä myytävät käytetyt välineet ovat usein tulleet sinne vaihtokaupalla tai ne ovat hyväkuntoisia näytekappaleita. Voit myös toisinaan saada alennusta tuotteesta, jonka pakkaus on rikkoontunut. Voit myös tarjota omia hyväkuntoisia laitteitasi vaihdossa.

Sony A9

Löysimme Turun Rajala Pro Shopista käytetyn Sony A9:n hyvässä kunnossa hintaan 2800 euroa. Kamera maksaa uutena samassa kaupassa 4000 euroa.

© Sony

Ohjeet parhaiden tarjousten löytämiseen uudessa Digikuvassa

Digikuvassa nro 5/2020 on lisää vinkkejä käytettyjen kuvauslaitteiden ostamiseen. Olemme tutkineet Facebookia, verkkokauppiaita ja kivijalkaliikkeitä löytääksemme parhaat tarjoukset.

Samassa jutussa kerromme, miten käytetyistä laitteista tarkistetaan viat ja vauriot.

Jos et ole lehtemme tilaaja, voit hankkia langattomat korvakorvakuulokkeet ja kolme numeroa Digikuvaa hintaan 15,90. Samalla saat taskuun menevän kotelon, joka lataa kuulokkeet, kun et käytä niitä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!