Näin tehokkaita ovat parhaat Nikoniin sopivat salamalaitteet

Mikään ei voita hyvää luonnonvaloa, mutta hyvällä salamalaitteella sitä voidaan täydentää, täyttää varjoja ja luoda käden käänteessä ammattitasoinen valaistus, myös toimintakuviin. Testasimme markkinoiden kahdeksan parasta Nikoniin sopivaa salamaa.

tiistai 22. joulukuuta 2015

Luulisi, että salamavalon päivät ovat luetut, kun parhailla uusilla kameroilla voidaan kuvata vaivatta jopa herkkyydellä ISO 51 200. On totta, että kuvia voi nykyään ottaa aiempaa hämärämmässä, mutta salama on edelleen erinomainen väline. Se täydentää vallitsevaa valoa ja takaa kuvanlaadun, joka ylittää selvästi sen, mitä voi saavuttaa vain herkkyyttä lisäämällä. Lehti- ja hääkuvauksen ammattilaiset käyttävät lähes järjestään ulkoista salamaa ongelmallisten valaisutilanteiden ratkaisuun. Näin kohteen saa aina valaistuksi kauniisti tai tasaisesti.

Kun kuvaaja ottaa käyttöön ulkoisen salaman, ei riitä, että se kiinnitetään kameraan ja painetaan laukaisinta. Tuloksena on usein vain jyrkempi valo ja syvemmät varjot. Salaman valo pitää osata yhdistää vallitsevaan valoon esimerkiksi heijastamalla salama katon tai seinien kautta tai käyttämällä useimpien salamoiden mukana tulevaa valon hajotinta.

Lue lisää testistämme, jossa esitellään markkinoiden kahdeksan parasta Nikoniin sopivaa salamalaitetta.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!