Nuoren miehen kuva, jossa on matala syväterävyys ja tilt/shift

Tilt/shift-objektiivia voidaan käyttää tehosteisiin, joihin tavallinen objektiivi ei pysty. 

© Digikuva

Erikoisobjektiivilla saa mielenkiintoisia ja erilaisia muotokuvia

Tilt/shift-objektiivit eivät sovi pelkästään arkkitehtuurikuviin – myös muotokuvaajat ja hääkuvaajat voivat käyttää näitä erikoisoptiikoita.

torstai 19. elokuuta 2021 teksti S. Winter

Harvalla valokuvaharrastajalla on repussa tilt/shift-objektiivi, mutta objektiivilla voi luoda vaikuttavia efektejä, joita olisi muuten mahdotonta saada otoksiinsa.

Toisin kuin monet luulevat, tilt/shift-objektiiveja ei ole tarkoitettu ainoastaan arkkitehtuurin valokuvaajille. Itse asiassa niistä on tullut yhä suositumpia etenkin muoto- ja hääkuvaajien keskuudessa. 

Tilt-toiminto siirtää tarkennustasoa, joten terävyysalue on aivan erilainen kuin tavallisilla objektiiveilla. Siten voidaan saada alla olevan tyylisiä muotokuvia, joissa mallin keho ja hiukset ovat tarkennusalueen ulkopuolella.

> Lue myös: Kaikki tietämisen arvoinen muotokuvauksesta 

Nuoren miehen kuva, jossa on matala syväterävyys ja tilt/shift

Tilt/shift-objektiivilla voi luoda kuviin mielenkiintoisia sumennuksia, joita tavallinen objektiivi ei koskaan pystyisi tarjoamaan. 

© Digikuva

Opi lisää tilt/shiftistä Digikuvassa

Digikuvan numerossa 13/2021 on lisätietoja tilt/shift-toiminnon käytöstä. Käymme läpi eri toimintoja, näytämme niiden monet mahdollisuudet ja selitämme, miten otat muotokuvia. 

Jos luulet, että tällaisen erikoisobjektiivin hankkimiseen menee paljon rahaa, artikkelista löytyy myös kolme vaihtoehtoista tilt/shift-objektiivia, jotka maksavat murto-osan Canonin ja Nikonin alkuperäisistä objektiiveista. 

Etkö ole vielä lehden tilaaja? Saat kolme Digikuvan numeroa sekä langattoman varavirtalähteen puhelimelle tai kameralle 13 eurolla plus toimituskulut. Siten sinulla on riittävästi virtaa liikkeellä ollessasi.

> Lue myös: Tässä ovat parhaat kamera-asetukset muotokuviin

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!