Ensivaikutelmamme Sigman uudesta 60-600 mm F4.5-5.6 -hypertelezoomista

Kokeilimme Sigman uutta hyperteleobjektiivia messuilla. 

© Digikuva

Kokeiltavana Sigma 60-600 mm: unelmaobjektiivi eläin- ja urheilukuvaajille

Sigman uusi hypertelezoom näyttää melkoiselta jötikältä. Mutta se ei kuitenkaan ole raskas eikä kömpelö käsitellä suuresta polttovälialueestaan huolimatta.

keskiviikko 26. syyskuuta 2018

Heti Photokinan virallisena avajaispäivänä esitteli japanilainen Sigma viisi objektiivia, joista kolme kuuluu Art-sarjaan ja kaksi Sports-sarjaan. 

Toinen urheilukuvauszoomeista on kauan odotettu Sigma 70-200 mm F2.8 DG OS HSM, joka korvaa nykyisen 70–200-millisen, joka ei enää 8 vuoden jälkeen ole aivan nykyvaatimusten tasolla. 

Uutuuszoom on suhteellisen edullinen vaihtoehto Canonin ja Nikonin vastaaville objektiiveille.

Sigma 60-600 mm F4.5-5.6

Sigman uusi hypertelezoom  on vakuuttavan kokoinen, mutta osa tästä kunniasta menee vastavalosuojalle. 

© Digikuva

Sigma 60-600 mm lyö ennätyksiä

Toinen urheilukuvauszoom on kokonaan uusi Sigma 60-600 mm F4.5-5.6 DG OS HSM, jonka kymmenkertainen zoom on ennätys omassa lajissaan. 

Sigman mukaan objektiivi on samaa huippulaatua kuin sen toinen hypertelezoom, Sigma 150-600 mm F4.5-6.3. Ulkoisesti nämä objektiivit ainakin muistuttavat toisiaan.

Monikin asia tekee Sigman 60-600-millisestä ainutlaatuisen objektiivin. Ensinnäkin sen optinen rakenne: 25 linssielementtiä 19 ryhmässä sekä kolme nk. FLD-elementtiä ja yksi SLD-elementti.

Voi kuulostaa kryptiseltä, mutta Sigman mukaan tämä tietää minimaalista kromaattista poikkeamaa ja kuva-alan reunoilla asti ulottuvaa kuvaterävyyttä. 

Suuri muttei liian painava

Kuten kuvasta näkyy, kyseessä on melko iso ja raskas objektiivi – varsinkin 60 mm:n asennossa. Mutta vaikka painoa on 2,7 kiloa, putki tuntuu ihmeen kevyeltä kokoonsa nähden. 

Se ei tarkoita kuitenkaan sitä, että sillä jaksaisi kuvata käsivaralta kokonaisen päivän, mutta jos sitä vaerrataan lyhytpolttovälisiin teleobjektiiveihin, se ei todellakaan ole erityisen painava. 

Pisimmässä teleasennossa se näyttää kieltämättä hyvin pitkältä, mikä osaltaan johtuu isosta vastavalosuojasta, joka on kevyt ja jonka voi myös halutessaan helposti poistaa.

Niiden muutamien minuuttien aikana, jolloin saimme kokeilla objektiivia, se tuntui mukavalta käsissä, ja zoomausrengas tuntui sopivan jämäkältä. 

Lue myös: Säästä rahaa – osta tarvikeobjektiivi

Lukittava zoom

Sigma 60-600 mm F4.5-5.6:ssa on monille hyödyllinen toiminto – sivussa oleva painike, jolla objektiivi lukitaan kulloiseenkin zoomausasentoon.

Tämä estää zoomia liukumasta esimerkiksi silloin, kun halutaan ottaa kuva tietyllä polttovälillä ja pitää objektiivi tuolla polttovälillä koko kuvauksen ajan ilman, että se pääsee muuttumaan kesken kuvauksen. 

Kaiken kaikkiaan Sigma-uutuus vaikuttaa ihanteelliselta urheilun ja eläinten kuvaamiseen. 

Testaamme se tämän syksyn aikana perin pohjin, mutta mikäli Sigma osoittautuu testissä yhtä hyväksi tuotteeksi kuin mitä ensituntumalta voisi ajatella, voi arvosana nousta korkeaksikin. 

Objektiivi tulee myyntiin lokakuun loppupuolella, ja hinta on 2000 euron kalliimmalla puolella.

> Lisää uutisia Photokina 2018:sta löytyy täältä

Lisäobjektiiveja älypuhelimeen

Lisäobjektiivien avulla voit lisätä kuvausmahdollisuuksiasi. Voit tehdä älypuhelimestasi esimerkiksi makrokameran, jolla pääset lähelle pienimpiäkin kuvauskohteita.

Lisäobjektiiveja on moneen lähtöön, ja nyt voit saada paketin, johon kuuluvat makro-objektiivi sekä laajakulma ja kalansilmä – sekä 2 numeroa Digikuvaa, yhteishintaan 14,90. Tutustu tarjoukseen täällä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!