Olympus Zuiko Digital -objektiiveja

Olympus lopettaa Zuiko Digital -objektiivien tuotannon peilijärkkäreihin.

© Olympus

Olympus lopettaa Four Thirdsin tuotannon

Japanilainen kamera- ja objektiivivalmistaja Olympus keskittyy nyt Micro Four Thirds -järjestelmään ja lopettaa peilijärjestelmäkameraobjektiivien tuotannon.

maanantai 20. maaliskuuta 2017 teksti P. Siersbæk

Uudesta tuoteluettelosta käy ilmi, että Olympus on päättänyt luopua vanhempiin peilijärkkäreihin kuten E-5-malliin suunniteltujen Four Thirds -objektiivien valmistuksesta. Juuri E-5 on Olympuksen viimeisin perinteinen peilijärjestelmäkamera.

Seitsemän vuotta sitten Olympus julkisti tämän tyyppisen kameramallin, ja sitä ennen, vuonna 2008, Olympus ja Panasonic yhdessä esittelivät uuden Micro Four Thirds -standardin.

Olympus Zuiko Digital ja M.Zuiko Digital

Olympus on kauan pitänyt objektiivivalikoimaansa yhtenä suurena kokonaisuutena. Tämä on nyt ohi.

© Olympus

Korkeaa optista laatua 

Olympuksen päätökseen vaikutti peilittömien järjestelmäkameroiden suosion jatkuva kasvu, ja Olympus panostaa nyt täysillä peilittömien luokkaan, jossa sillä onkin yhteistä Panasonicin kanssa.

Zuiko Digital -objektiivit on kautta vuosien tunnettu erinomaisesta optisesta laadustaan, ja Four Thirds -järjestelmään valmistettiin kaikkiaan 15 kameramallia ja 19 objektiivia.

Näitä objektiiveja voidaan käyttää Micro Four Thirds -kameroissa sovittimen kanssa yhä edelleen, vaikkei sarjaan enää tulekaan uusia malleja.

Olympus M.Zuiko Digital

Micro Four Thirds -objektiivien määrä on ylittänyt Four Thids -objektiivien määrän.

© Olympus

Olympukselta löytyy yhteensä 22 Micro Four Thirds -objektiiveja. 

Lisäksi Panasonicilla ja mm. Sigmalla ja Samyangilla on vastaavia, yhteensopivia objektiiveja. Micro Four Thirdsin tulevaisuus näyttää siis erittäin hyvältä.

Micro Four Thirds -objektiivien uusi tuotekatalogi löytyy täältä.

Objektiiviopas peilittömiin kamerarunkoihin on tekeillä

Digikuvan numerossa 9/2017, joka ilmestyy toukokuun lopussa, julkaisemme täydellisen objektiivioppaan peilittömiin järjestelmäkameroihin. 

Tee tilaus täällä, jos haluat saada lehden oppaineen suoraan postilaatikkoosi. 

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!