Panasonic LEICA DG SUMMILUX 9mm F1.7

Leica DG SUMMILUX 9mm F1.7 sopii Four Thirds -kennolla varustettuihin kameroihin.

© Panasonic

Panasoniciin tarkoitettu Leica-objektiivi ikuistaa laajat maisemat

Panasonic lanseeraa uuden laajakulmaobjektiivin, jonka tarkennusetäisyys on erittäin pieni. Sen ansiosta kohde voidaan kuvata läheltä samalla, kun taustan laajat maisemat ovat sumeita.

tiistai 17. toukokuuta 2022 teksti P. Siersbæk

Panasonic lanseeraa uuden kompaktin laajakulmaobjektiivin Four Thirds -kennolla varustettuihin G-sarjan kameroihin. Leican kehittämän objektiivin nimi on LEICA DG SUMMILUX 9mm F1.7.

Micro Four Thirds -kameroiden 2x-polttovälikertoimen ansiosta 9 mm vastaa 18 mm:iä. Objektiivin tarkennusetäisyys on erittäin lyhyt, vain 9,5 cm. Kinokokoon muunnettuna lyhyt tarkennusetäisyys tarkoittaa 0,5x-suurennusastetta. 

Vaikka kyseessä ei ole oikea 1,0-suurennusasteen makro-objektiivi, Leicalla pääsee hyvin lähelle yksityiskohtia ja lyhyt polttoväli tuottaa upean taustasumennuksen.

>Lue myös: Viisi polttoväliä, jotka kannattaa tuntea

Panasonic LEICA DG SUMMILUX 9mm F1.7 + GH6

Leica DG SUMMILUX 9mm F1.7 sopii Four Thirds -kennolla varustettuihin kameroihin, kuten GH6:een.

© Panasonic

Laadukkaat linssit

Pienestä koostaan ja vain 5,2 cm pituudestaan huolimatta LEICA DG SUMMILUX 9mm F1.7 -objektiivissa on 12 linssielementtiä yhdeksässä ryhmässä. Korkealaatuiset linssit ehkäisevät lisäksi heijastuksia ja värivirheitä.

Automaattitarkennuksen kerrotaan olevan nopea ja hiljainen. Objektiivi on säänkestävä ja painaa vain 130 grammaa. Sen hinta on 549 euroa.

>Lue myös: Suuri objektiiviopas

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!