Sony FE 400mm F2.8 GM OSS
© Sony

Sony haastaa Canonin ja Nikonin 400 mm:n uutuusobjektiivillaan

Uusi FE 400mm F2.8 GM OSS -objektiivi on ammattimaisille urheilu- ja luontokuvaajille yksi lisäsyy valita Sony-järjestelmä.

torstai 28. kesäkuuta 2018 teksti Kristoffer Engbo

Sony on onnistunut houkuttelemaan ammattikuvaajia kinokoon järjstelmäkameroilla ja FE-objektiiveilla.

Canoniin ja Nikoniin verrattuna, eli perinteisiin ammattikameroihin verrattuna Sonyn objektiivivalikoima on ollut suppeampi. Uusi 400 mm:n objektiivi korjaa puutetta,

FE 400mm F2.8 GM OSS on toistaiseksi Sonyn kiinteäpolttovälisistä FE-objektiiveista pisin. Painoa on 2,9 kiloa, joten se on kilon verran kevyempi kuin Canonin ja Nikonin vastaavat objektiivit.

Uutuus kuuluu Sonys G Master -sarjaan, joka tunnetaan tarkkuudestaan ja kauniista taustapehmennyksestä. FE 400mm F2.8 GM OSS:n himmentimessä on 11 lehteä ja erikoispinnoitteet vähentävät linssien heijastuksia.

> Lue lisää Sony-tuotteista

FE 400mm F2.8 GM OSS:n uusi automaattitarkennus

FE 400mm F2.8 GM OSS -objektiivissa on kaksi uudenlaista tarkennusmoottoria, jotka toimivat Sonyn mukaan viisi kertaa niin nopeasti kuin  300mm F2,8 -objektiivissa.

Objektiivi on tiivistetty kosteutta ja pölyä vastaan. Etulinssi on fluoripinnoitettu, joten se hylkii likaa ja sormenjälkiä.

Objektiivin sisäinen kuvanvakain toimii kolmella eri tavalla ja nyt mukana on myös Mode 3, jonka ansiosta liikkuvien kohteiden sommittelu on aikaisempaa helpompaa.

Sony FE 400mm F2.8 GM OSS

Uudessa FE 400mm F2.8 GM OSS -objektiivissa on useita säätömahdollisuuksia. Esimerkiksi kuvanvakautuksessa on kolme vaihtoehtoa.

© Sony

Viime vuonna Sony esitteli A9-mallin. Se on suunnattu ammattikäyttöön. Malliin tulee ohjelmistopäivitys uuden objektiivin kaikkien ominaisuuksien hyödyntämiseksi.

FE 400mm F2.8 GM OSS tulee myyntiin syyskuussa ja sen hinnaksi arvioidaan noin 13 000 euroa..

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!