Canon RF 85 mm F1.2L USM
Canon RF 85 mm F1.2L USM

Canon RF 85 mm F1.2L USM painaa 1195 grammaa eli noin puolet enemmän kuin Canon EOS R -runko. 

© Canon

Uusi Canon RF 85 mm F1.2L USM on muotokuvaajan unelmaobjektiivi

Canonin peilittömiä kinokoon järjestelmäkameroita ajatellen tehty Canon RF 85 mm F1.2L USM pystyy sumentamaan taustan tehokkaasti.

keskiviikko 8. toukokuuta 2019 teksti K. Engbo

Uutuusobjektiivin myötä Canonin peilittömistä kinokoon järjestelmäkameroista tulee entistä kiinnostavampia erityisesti hää- ja muotokuvaajien kannalta.

Suuren valovoiman (F1,2) ansiosta kuvan tausta on helppo sumentaa, ja monet uutuusobjektiivin muutkin ominaisuudet ovat huippuluokkaa.

Valmistajan mukaan se pystyy muun muassa poistamaan kromaattisen poikkeaman eli kirkkaiden ja tummien kohtien rajakohdassa esintyvän värjäymän.

Canon RF 85 mm F1.2L USM on kallis

Valmistajan mukaan Canonin uudet innovaatiot ja teknologiat mahdollistavat nopean kommunikoinnin rungon ja objektiivin välillä, ja EOS R -kamerajärjestelmän ohut runkopaksuus mahdollistaa linssielementtien uudenlaisen sijoittelun.

Canon RF 85 mm F1.2L USM
Canon RF 85 mm F1.2L USM

Muiden RF-objektiivien tavoin Canon RF 85 mm F1.2L USM:ssä on ohjelmoitava Control Ring -toiminto, jolla voidaan säätää mm. ISO-herkkyyttä. Lisäksi on manuaalinen tarkennusrengas.

© Canon

Uutuusobjektiivin lähin tarkennusetäisyys on 85 cm, ja lisäksi se on sääsuojattu. Sisällä on myös lähes äänetön tarkennusmoottori. 

Objektiivin myynti alkaa kesäkuussa hintaan 3130 euroa.

Aikaisemmin tässä kohtaa kirjoitimme, että vastavalosuojasta saa pulittaa noin 80 euroa lisää. Tarkennus: vastavalosuoja ei kuulu kamerarungon hintaan, mutta jos kamera ostetaan pakettina jonkin objektiivin kanssa, se kuuluu objektiivin hintaan.

EOS R -järjestelmään tulossa lisää objektiiveja

Canon on viimeistelemässä uutta objektiiviarsenaalia uusiin peilittömiin kinokoon EOS R -järjestelmäkameroihinsa, ja ne on määrä esitellä syksyllä.

Canon RF 85 mm F1.2L USM on tässä sarjassa viides objektiivi.

Tulevia EOS R - yhteensopivia objektiiveja:

RF 85 mm F1.2 L USM DS

RF 24-70 mm F2.8 L IS USM

RF 15-35 mm F2.8 L IS USM

RF 70-200 mm F2.8 L IS USM

RF 24-240 mm F4.0-6.3 IS USM

Mene Etunurkkaan ja tutustu muihinkin objektiiveihin.

Katso videolta, miltä sama kohde näyttää samasta kohtaa kuvattuna 17–300 mm:n polttoväleillä kuvattuna.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!