Pokaali

Tässä ovat vuoden parhaat valokuvaustuotteet

Vuoden aikana käsissämme on ollut lähes 200 valokuvaustarviketta. Juhlistamme vuonna 2022 julkaistussa lehdessä testaamiamme ja arvioimiamme parhaita kameroita, objektiiveja ja muita varusteita.

torstai 5. tammikuuta 2023 teksti K. Engbo

Olemme saaneet uusia valokuvaustuotteita toimitukseen testattavaksi ja arvioitavaksi lähes viikoittain, ja vuoden aikana meillä on useita satoja tuotteita käsiteltävänä. Tämä koskee tietysti kameroita ja objektiiveja, mutta myös tulostimia, näyttöjä, kameradrooneja ja lisävarusteita.

Tästä näet, mitkä testaamistamme tuotteista olivat mielestämme parhaita eri kategorioissa. 

Vuoden paras edullinen kamera: Canon EOS R10

Canon EOS R10

EOS R10 on Canonin ensimmäisiä peilittömiä APS-C-kennolla varustettuja kameroita ja siinä on sama suuri RF-kiinnitys kuin R-sarjan kinokoon malleissa. Automaattitarkennus tunnistaa ihmiset, eläimet ja ajoneuvot ja seuraa niitä. Liikkeen seuranta on ilmiömäistä.

Automaattitarkennus tunnistaa kasvot ja silmät salamannopeasti. Tarkennus seurasi kuvauskohteitamme tiiviisti kaikissa kuvasarjoissamme, kun kuvasimme vauhdikkaasti ajaneita pyöräilijöitä. Järjestelmäkameralla voi kuvata 15 kuvaa sekunnissa.

Lue Canon EOS R10:n arvostelu täältä.

Vuoden harrastajakamera: Sony A7 IV

Sony A7 IV

Kinokoon kameran 759 tarkennuspistettä kattavat 94 prosenttia kennosta, ja automaattitarkennus reagoi salamannopeasti ja varmasti. Seurantatarkennus toimii täydellisesti nopeissa kohteissa, ja kamera on saanut linnunsilmätarkennuksen.

Kuvatessamme laiduntavia hanhia tarkennus toimi nopeasti ja yhtä hyvin kuin muotokuvien silmätarkennuksessa.

Lue arviomme Sony A7 IV:stä

Vuoden ammattilaiskamera: Nikon Z 9

Nikon Z 9

Z 9 -järjestelmäkameran myötä Nikon on saanut uuden lippulaivamallin legendaarisen D3:n tapaan, joka nosti Nikonin vuonna 2007 kinokoon kameroiden huippusarjaan.

Z 9 ei ole kuitenkaan vain peilitön versio D6-peilijärjestelmäkamerasta samassa kestävässä painoluokassa. Nikon on varustanut kameran lähes kaikella, mitä vaativa valokuvaaja voi toivoa. Resoluutio on suuri, kameralla voi ottaa 20 kuvaa sekunnissa ja automaattitarkennus on nopea.

Lue arviomme Nikon Z 9:stä täältä

Vuoden tietokonevaruste: BenQ DesignVue PD2700U

BenQ DesignVue PD2700U

Kun testasimme vuoden 2022 aikana noin 500 euron hintaluokan 4K-kuvankäsittelynäyttöjä, BenQ:n erinomainen värien ja yksityiskohtien toisto teki suurimman vaikutuksen hintaansa nähden. Paneeli on hyvä, IPS-tyyppinen, ja näytön HDR-toisto oli testimme paras. Lisäksi näytön liitäntä- ja säätömahdollisuudet ovat hyvät. 

Vuoden lisätarvikkeet: Benro TablePod Pro Kit

Benro TablePod Pro Kit

Useimmat pöytäjalustat ovat muovisia eikä niissä ole kunnon säätömahdollisuuksia, mutta Benron TablePod Pro nostaa rimaa. Hiilikuituinen jalusta on tyylikkäästi muotoiltu, ja sen kuulapää on huippuluokkaa. 

Lue Benro TablePod Pro Kit -arviomme täältä

Vuoden ohjelma: DxO PureRAW 2

DxO PureRAW 2

Ohjelma optimoi raakatiedostot ennen niiden jatkokäsittelyä esimerkiksi Lightroomissa. Se tuottaa paljon paremman lähtökohdan kuin alkuperäinen raakatiedosto. Kohinaa vaimentava DeepPRIME-toiminto tuotti vaikuttavan puhtaita ja yksityiskohtaisia kuvia peräti ISO 102 400 -herkkyydellä.

Lue DxO PureRAW 2 -arvostelumme täältä

Vuoden laite: DJI Mavic 3

DJI Mavic 3

Kokoontaittuvassa droonissa on suuri Four Thirds -kenno, joka takaa erinomaisen kuvanlaadun. Kameroita on kaksi, ja niiden polttovälit ovat 24 ja 162 mm.

Lähes kaikkia Mavic 3:n ominaisuuksia on parannettu. Testasimme sitä esimerkiksi 19 m/s tuulessa, jolloin se pysyi täysin paikoillaan ilmassa.

Lue arviomme DJI Mavic 3:sta täältä

Vuoden objektiivit

Vuoden Canon-objektiivi: Canon RF 14-35mm F4.0L IS USM

Vuoden Fujifilm-objektiivi: Fujifilm FUJINON XF 23mm F1.4 R LM WR

Vuoden Nikon-objektiivi: Nikon NIKKOR Z 800mm F6.3 VR S

Vuoden Sony-objektiivi Sony FE 70-200mm F2.8 GM OSS II

Vuoden objektiivi L-kiinnityksellä: Sigma 105mm F2.8 DG DN MACRO | A

Vuoden Micro Four Thirds -objektiivi: OM SYSTEM M.Zuiko 40-150mm F4.0 PRO

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!