Perhe katselee kuvaesityksiä televisiosta

Kuvaesityksen avulla koko perhe voi katsella kuvia yhdessä televisiosta.

Näytä valokuvasi parhaalla tavalla kuvaesityksenä

Kuvat lomalta tai tapahtumista heräävät eloon, kun yhdistät ne videoksi, jossa on upeita siirtymiä, tehosteita ja musiikkia. Katso, miten teet upean esityksen omista kuvistasi.

keskiviikko 2. helmikuuta 2022 teksti K. Engbo

Kun haluat näyttää valokuviasi muille, voit koota niistä kuvaesityksen. Voit yhdistää omia kuviasi videoksi, jonka voit lähettää toisille tai näyttää kotona olohuoneessa. Käymme tässä läpi kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää luodaksesi upean esityksen.

Mikä kuvaesitys on?

Kuvaesitys tai diaesitys on video, jossa on omia valokuviasi. Teet videon tietokoneohjelmalla, ja voit itse valita, kuinka kauan kutakin kuvaa näytetään, onko niiden välillä siirtymiä jne.

>Lue myös: 4 ilmaista kuvankäsittelyohjelmaa

Voit myös lisätä musiikkia ja tekstejä, ja useissa ohjelmissa on mahdollista lisätä kuviin liikettä, kuten zoomausta tai panorointia. Se antaa kuvaesitykselle enemmän eloa.

Miten kuvaesityksen voi tehdä?

Voit tehdä yksinkertaisia kuvaesityksiä Mac-valokuvasovelluksessa tai Windows-tietokoneen Kuvat-sovelluksessa. Molemmat ohjelmat ovat osa käyttöjärjestelmää.

Monissa kuvankäsittelyohjelmissa, kuten Photoshop Elementsissä, on myös mahdollisuuksia luoda kuvaesityksiä.

>Lue myös: Paras sovellus kuvanmuokkaukseen

Saatavilla on myös erityisesti kuvaesityksiä varten tehtyjä ohjelmia, joissa on yleensä laajemmat mahdollisuudet. Voit lisätä musiikkia, erilaisia graafisia tehosteita, liikettä kuviin ja paljon muuta.

> Luo vaikuttavia kuvaesityksiä Ashampoo Slideshow Studio 2019 -ohjelmalla täällä!

Miten luon parhaan kuvaesityksen?

Kuvaesitys näytetään tyypillisesti tietokoneen tai television kuvaruudulla, joten se toimii parhaiten, jos käytetään vain vaakasuuntaisia kuvia. Pystysuuntaisiin kuviin tulee leveät mustat reunat sivuille.

Pystysuuntainen kuva televisiossa

Suuri osa kuvapinnasta muuttuu mustiksi palkeiksi, kun käytetään pystysuuntaisia valokuvia.

Varmista myös, että kuvissa on paljon vaihtelua. Kuvaesityksen katseleminen tuntuu tylsältä, jos mukana on paljon samanlaisia kuvia.

Yleensä esitys toimii parhaiten, jos kukin kuva näkyy 3–5 sekunnin ajan. Jos lisäät musiikkia, muista, että musiikin tulee olla vapaa tekijänoikeuksista, jos julkaiset esityksen esimerkiksi sosiaalisessa mediassa.

Miten kuvaesityksiä voi katsella?

Valmis kuvaesitys tallennetaan videotiedostona. Sen voi yleensä tallentaa eri tiedostomuotoihin, kuten mp4, wmv tai WebM. Voit tietenkin katsella tiedostoa tietokoneellasi, mutta voit myös jakaa sen muiden kanssa, esimerkiksi YouTubessa tai muissa sosiaalisissa medioissa.

Jos haluat useamman henkilön katsovan esityksen kanssasi, voit näyttää sen televisiosta. Useimmat televisiot voivat toistaa tiedoston USB-muistitikulta, joka liitetään televisioon.

Digikuvan tilaajana voit ladata Ashampoo Slideshow Studio 2019 -ohjelman maksutta Etunurkasta. Tässä on myös video, jossa kerrotaan ohjelman käytöstä.

Lataa Ashampoo Slideshow Studio täältä!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!