valokuvakirja pöydällä

Kuvakirja on mainio tapa näyttää omia valokuviaan muille.

Kolme hyvän valokuvakirjan kriteeriä

Me kerromme, mihin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota, kun teettää kirjaa omista valokuvistaan.

perjantai 29. toukokuuta 2020

Kun istuu selailemaan hyvin sideottua ja taitettua valokuvakirjaa, huomaa heti, kuinka paljosta jää paitsi, jos katselee kuvia vain laitteiden näytöiltä. Kaikin puolin hyvin tehty nykyajan valokuva-albumi antaa kuville kouriintuntuvan ympäristön ja katselemiselle läsnäolon tunnun.

Onnistunut taitto eli kuvien sijoittelu lukuisine mahdollisuuksineen tekee kuvista toisiaan täydentävän kokonaisuuden.

1. Valitse sopivan kokoinen kuvakirja
2. Valitse sopiva paperityyppi
3. Valitse sopivantyyppinen sidonta

1. Valitse sopivan kokoinen kuvakirja

Valittavana on monia eri kokoja, kun omaa valokuvakirjaa aletaan koota. Mitä suurempi kirja, sitä suurempi kuvien resoluution on oltava.

Jos kuvien resoluutio eli tarkuus eli pohjimmiltaan kuvadatan määrä ei ole riittävä suuriin kuviin, ne on painettava pienemmässä koossa, ja silloin voi koko kirjan syytä olla pieni.

Voit valita useiden valmistajien ennalta määritettyjen muotojen välillä, jotka sopivat hyvin esimerkiksi lomakuville tai hääkuville. Olennainen tekijä on se, valitaanko pysty- vai vaakaformaatti.

Lue myös: Näin monta pikseliä vaaditaan hyvään A4-tulosteeseen

kuvakirja lomakuvia

Loman voi elää uudelleen kuvakirjan avulla. 

2. Valitse sopiva paperityyppi

Kun mietit, minkä valokuviesi pitäisi näyttää kirjan sivuilla, valitse sopiva paperityyppi. Valittavana on yleensä hyvin useita matta- ja kiiltäväpintaisia vaihtoehtoja ja kaikkea siltä väliltä.

Kiiltävälle paperille painetussa kuvissa on yleensä hieman enemmän kontrastia ja kylläisiä värejä kuin mattapaperilla, koska mattapaperi poistaa heijastuksia.

Jos valitset kiiltävän paperin, kuvasi ovat paremmin suojassa lialta ja roskilta, mikä voi olla paikallaan, jos kirjaa katsellaan usein.

Loppujen lopuksi kyse on esteettisestä ilmaisusta, jonka haluat valokuvakirjaasi. Suurin osa ihmisistä valitsee tyhjän paperin, jos kirjaan tulee muotokuvia, kun taas mattapaperi sopii paremmin maisemakuville sekä kuviin, joissa on hiukan enemmän taiteellista ilmaisua.

Lue myös: Näin syntyy tyylikäs profiilikuva 

kuvakirja vauvakuva

Eri palveluntarjoajilla on monia erilaisia kuvakirjatyyppejä, mistä valita.

3. Valitse sopivantyyppinen sidonta

Kun olet valinnut paperityypin, valitse, millä tavalla valokuvakirjasi pitäisi sitoa. Paksumpi sidonta on usein kalliimpi vaihtoehto mutta kenties myös juhlavampi.

Kuten kirjakaupoissakin, kovan sidoksen hankkiminen on yleensä kalliimpaa kuin pehmeän. Siksi kannattaa harkita, pitäisikö kirjan olla vankka vai riittääkö pelkkä kirjanen.

Useilla jälleenmyyjillä on valittavana useita ennalta määriteltyjä sidoksia, jotka sopivat hyvin teemakuvakirjaan esimerkiksi syntymäpäiväjuhlista, häistä tai matkoista.

Lue myös: Kokeile ansaita rahaa myymällä kuvia kuvapankkeihin

valokuvakirja perhekuvia

Asiakas voi valita valokuvakirjansa muun muassa kuvien määrän ja muodon.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!