Morten Hilmerin valokuvakirja Silence of The North

Morten Hilmerin valokuvakirja Silence of The North.

© Morten Hilmer

Uusi arktisia alueita käsittelevä valokuvakirja

Silence of The North on nimeltään luontovalokuvaaja Morten Hillmerin uusin kirja. Nimi on erityisen osuva, koska kirjan kuvien aiheet ja kohteet eivät liiku. Pohjoisilla napa-alueilla otetut, herkän unenomaiset kuvat vaativat hiljaista keskittymistä.

sunnuntai 14. tammikuuta 2018

Jos haluat nähdä aitoja ja harvinaisia luontokuvia miekkavalaista ja hylkeistä, tai jos etsit hyviä neuvoja valkotasapainon säätämiseen lumisissa maisemissa, tämä teos on sinua varten.

Tämä kuvaaja ymmärtää ja kunnioittaa pohjoista hiljaisuutta. Hän osaa myös välittää aitoa tunnelmaa. 

Morten Hilmer on  Digikuvan tekijöille tuttu. Tässä on 3 hänen luontokuvausvinkkiään. 

Silence of The North -kirjan arvioi

Sebastian Relster, Tieteen kuvalehden päätoimittaja.

Luontokuvaaja Morten Hilmer tuntee Arktiksen, ja kirjan kuvat ovat lukemattomien pakkaspäivien tulosta. Sen vuoksi valkoisen eri sävyt ovatkin teoksen johtavana teemana – lumen valkoinen, harmaan valkoinen, sinertävän valkoinen jne.

Teoksen nimen mukaisesti myös sen kuvat kertovat hiljaisuudesta. Ne ovat myös yksinkertaisia, jopa akvarellimaisen naiiveja.

> Tilaa Digikuva, niin saat samalla 142-sivuisen Photoshop-kirjamme, jossa on runsaasti kuvankäsittelyohjeita Adoben ohjelmiin, yhteishintaan 14,90.

Morten Hilmerin valokuvakirja Silence of The North

Tyylikäs kansi kohokuviointeineen.

© Morten Hilmer

Ajattelin itsekseni: ”Tuon kuvan minäkin olisin osannut ottaa”, kun näin riekon siluetin. Tai lumisen metsämaiseman. Se kuvahan olisi voinut olla vaikka pesuainepullon kyljessä!

Tosiasia kuitenkin on, että minä EN ole ottanut noita kuvia. En ainakaan sellaisia, jotka samalla tavalla välittävät karun ja majesteetillisen pohjoisen yksinäisyyden.

Hilmer hallitsee kuvakomposition ja tunnelman välittämisen. Kun rauhoitun ja syvennyn katselemaan muutamia hänen otoksiaan, jäätiköitten taika valtaa minut aina uudelleen. Olen itsekin tehnyt vaelluksia samoihin valkoisiin erämaihin, ja Hilmerin tyylipuhtaan yksinkertaiset luontokuvat palauttavat elävästi mieleeni noiden kylmien maisemien tunnelman.

Less is more eli vähemmän on enemmän, mikä kuvaa tätä teosta hyvin osuvasti. Silence of The North kannattaa nauttia pieninä annoksina, valokuva kerrallaan.

Kirjan hinta on 80 euroa. 

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!