3 niksiä luontokuvaajalta

3 niksiä luontokuvaajalta

Morten Hilmer on sydämensä napaseuduille menettänyt luontokuvaaja. Nyt hän antaa muutaman vinkin pohjoisesta luonnosta kiinnostuneille valokuvausharrastajille.

torstai 19. tammikuuta 2017

Morten Hilmer rakastaa luontoa – erityisesti kylmää pohjoista luontoa.

Hän on kuvannut muun muassa Grönlannissa, Huippuvuorilla sekä pohjoisilla ja eteläisillä napavyöhykkeillä.

Hänet on valittu kaksi kertaa vuoden luontokuvaajaksi Tanskassa sekä palkittu Wildlife Photographer of the Year -palkinnolla.

Tässä Hilmerin kolme neuvoa arkipäivän seikkailuihin

  • Päätä projektista, jota voit työstää pitkään. Vain siten pääsee eläinten Lähelle ja saa niistä hyviä kuvia. Kuvauskohde voi olla vaikka oman Takapihan pikkulintu. Tarkkaile sen tapoja ja suosikkipaikkoja. Jatka samaa ainakin kaksi kuukautta, niin keksit paljon uusia aiheita.
  • Älä tyydy turvalliseen. Pakkaa reppu, termospullo ja makuupussi ja lähde Metsäretkelle tai yöksi omalle takapihalle. Uusia aiheita, kuvakulmia ja kokemuksia kertyy varmasti.
  • Perehdy huolella välineisiin, niin asetusten säätämiseen ei kulu ylimääräistä aikaa. Siten voi varmistaa, ettei ainutkertainen hetki karkaa käsistä.

Lue koko haastattelu Digikuvan numerosta 2/2017, jossa Hilmer kertoo viidestä mieleen jääneestä hetkestä luonnossa – kohtaamisesta jääkarhun kanssa, kameran käsittelemisestä kovassa pakkasessa ja uteliaasta napaketusta.

Tilaajana voit lukea koko haastattelun sivun ylälaidassa olevan linkin kautta –tai Wype-sovelluksen kautta mobiililaitteilla.

Kesällä voit lähteä Digikuvan ja Morten Hilmerin kanssa lukijamatkalle Huippuvuorille.

Lisätietoa matkasta

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!