Kevät on täällä, kohta mennään!

Sillä aikaa kun vielä odottelet, että luonto herää kevääseen ja alkaa pikkuhiljaa pukeutua elämän väreihin, olemme koonneet yhteen keväisiä valokuvauskohteita, jotta voit alkaa virittäytyä keväisiin tunnelmiin.

maanantai 11. huhtikuuta 2016

Kuvaa heräävää luontoa

Kevät on luonnon heräämisen aikaa, ja sitä se on myös monille luontokuvausharrastajille.

Kuvauskalusto kannattaa huoltaa, sillä lumet sulavat, ensimmäiset leskenlehdet ja sinivuokot kukkivat pian eri puolilla ja koivujen silmut heräävät aurinkoisilla paikoilla. Maisemakuvaajan on syytä muistaa polarisaatiosuodin, jolla taivaan sineen saa syvyyttä ja valkoiset pilvet erottumaan taivaasta kauniisti. Keltaiset kukat, vihertyvä ruoho ja sininen taivas ovat upea yhdistelmä.

Muuttolinnut palaavat

Kevät on syksyn ohella lintukuvaajien etsikkoaikaa. Pellot ja vesistöjen rannat täyttyvät päivä päivältä linnuista ja pitkien teleputkien omistajista.

Lentävien lintujen pysäyttämiseen tarvitaan pitkien putkien lisäksi lyhyitä suljinaikoja. Joskus on kuitenkin hyvä ottaa muutama ruutu hieman pitemmillä valotusajoilla, jotta kuvaan saataisiin hieman liikkeen tuntua. Näin kuvataan lentäviä lintuja

Vesipisarat tippuvat

Keväälläkin sataa vettä, ja vesipisarat ovat aina hyviä kuvauskohteita. Jos kuvattavassa kohteessa on suuria kontrasteja, on hyvä ajatus käyttää käsisäätövalotusta ja pistemittausta, koska silloin myös tummimmat ja kirkkaimmat sävyalueet saadaan varmimmin talteen.

Monesti vesipisarakuvat toimivat mainiosti myös mustavalkoisina. 14 hyvää sateella otettua kuvaa

Muotokuvia ulkona

Keväällä on aika tulla ulos studiosta ja kokeilla muotokuvausta luonnonvalossa, nyt kun sitä riittää. Ulkona on omat mahdollisuutensa ja myös hankaluutensa kuvata ihmistä, ja yksi hankaluuksista on tuuli.

Tässä kuvaajan onnistui välttää pahimmat tuulenpuuskat, ja vaikka osa hiuksista tuppautuikin kasvoille, tuuli toi kuvaan elävyyttä ja aitoutta.

Sininen hetki

Juuri ennen auringonnousua ja auringonlaskun jälkeen päivänvalo on hyvin omanlaistaan. Ilmiötä kutsutaan siniseksi hetkeksi, jonka aikana hyvin valmistautuneella valokuvaajalla on mahdollisuus saada talteen erityislaatuisia värisävyjä ja suorastaan taianomaista tunnelmaa.

Noina hetkinä on erityisen helppoa saada talteen sekä huippuvalokohtien että varjojen sävyt, koska valon voimakkuus on taivaalla ja maan pinnalla tuolloin sama. Lue, miten sininen hetki vangitaan

Muista, että paras kamera on se, joka on kädessä. Jos siis eteesi osuu jotain keväistä kuvattavaa ja inspiraatio iskee mutta ykköskamera on poissa matkasta, ota esiin kännykkä tai kompaktikamera ja ikuista keväinen kohde ja ympäröivä tunnelma, ennen kuin se on jo poissa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!