Ulkoinen kiintolevy varmuuskopiointiin

Ulkoiselle kiintolevylle voidaan varmuuskopioida valokuvat, mutta se ei vielä yksin riitä.

© Shutterstock

Varmuuskopioi kuvasi turvallisesti

Yksinkertainen varmuuskopiointi ei riitä suojaamaan tiedostoja kaikilta vaaroilta. Nyt esittelemme keinot, joita käyttämällä valokuvat ja videot saadaan varmaan talteen.

sunnuntai 4. maaliskuuta 2018 teksti K. Engbo

Jokainen tietää, että tärkeät tiedostot on syytä varmuuskopioida, mutta hetikään kaikki eivät tee niin. Asian lykkäämiselle eivät käy syiksi ainakaan vaikeus tai kalleus.

Varmuuskopiointi kannattaa heti alusta asti tehdä oikein. Yhdelle ulkoiselle levylle otettu varmuuskopio ei usein riitä, vaan kuvista kannattaa olla erillinen varmuuskopio myös kodin ulkopuolella, esimerkiksi pilvessä.

Uudet tiedostot on turvattava rutiininomaisesti. Kannattaa asettaa esimerkiksi muistutus puhelimeen tai kalenteriin, jotta uusimmat tiedostot tulisi kopioitua aina sitä mukaa. Nykyisin suuriakin ulkoisia kiintolevyjä saa satasella parilla.

Yksinkertaisin varmuuskopioinnin muoto on kopioida kuvatiedostot ulkoiseen massamuistiin käsin resurssienhallinnan kautta raahaamalla.

Yhdet kopiot myös kodin ulkopuolelle

Toiset varmuuskopiot on syytä tehdä kodin ulkopuolelle, esimerkiksi pilvipalveluun. Silloin ne pysyvät tallessa, vaikka kotona kävisi murtovaras tai tulipalo tuhoaisi tietokoneen ja ulkoisen varmuuskopiolevyn. 

Kuvat voi myös kopioida vaikkapa toiselle ulkoiselle levylle – ja säilyttää sitä esimerkiksi työpaikan tallelokerossa tai ystävän luona. Täytyy vain muistaa käyttää sitä välillä kotona päivittymässä sitä mukaa, kun uusia kuvia syntyy.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!