Timelapse

Parhaat kamerat timelapse-kuvaukseen

Timelapse-toiminnolla eli intervallikuvauksella voit luoda upeita videoita, joissa useampi tunti kutistetaan sekunneiksi. Tässä ovat parhaat kameratyypit timelapse-videoiden tekoon.

keskiviikko 22. syyskuuta 2021 teksti K. Engbo

Timelapse-tallenteiden avulla voit vauhdittaa todellisuutta, jolloin liikenne häviää tai auringonlasku on ohi sekunneissa. Timelapse-toiminnolla otetaan monia kuvia tietyin väliajoin, minkä jälkeen kuvat yhdistetään videoksi.

Jotkin kamerat osaavat yhdistää kuvat heti, kun taas toisissa video valmistuu tietokoneella. Ennen kaikkea kameran on kuitenkin voitava ottaa useita kuvia tietyin välein. Olemme koonneet tähän kolme hyvää kameratyyppiä, jotka selviävät tehtävästä.

>Lue myös: Näin timelapse-kuvia otetaan

1. Älypuhelin

Skyflow iPhonessa

iPhonen Skyflow-sovelluksella voit muun muassa säätää valkotasapainoa manuaalisesti, lukita tarkennuksen ja paljon muuta.

Monissa älypuhelimissa on timelapse-toiminto, joka yhdistää kuvista videon suoraan kamerasovelluksessa. 

Lisämahdollisuuksia saat kuitenkin erityisellä sovelluksella, kuten iPhonen Skyflowlla, johon voi tallentaa yksittäisiä kuvia ja valita kuvien välin ja määrän.

2. Gimbaalikamera

DJI Pocket 2

DJI Pocket 2 on pieni, kädessä pidettävä ja vakaa videokamera, jolla voi myös kuvata timelapse-videoita.

© DJI

Vakautetun kameran avulla voit tallentaa timelapse-videoita helposti, ja lisäksi voit säätää kameraa kiertymään hieman kuvaamisen aikana. Siten valmiista videosta tulee elävämpi, kun myös kamera liikkuu hieman.

Alla oleva kuva on tehty DJI Pocket 2:lla, joka pyörii tallennuksen aikana.

3. Järjestelmä- tai peilijärjestelmäkamerat


Valikosta voit määrittää, miten pitkä väli valokuvien välillä on, ja miten monta kuvaa kameralla otetaan.

Monissa kameroissa on sisäinen toiminto, joka kerää kuvat videoksi kamerassa. Parhaiten hallitset kuvausta kuitenkin intervallitoiminnolla, joka löytyy monista kameroista. Tässä valitaan, kuinka kauan kamera kuvaa ja millä välein kuvia otetaan.

Monissa kameroissa voidaan myös määrittää automaattinen valotus, mikä on suuri etu muuttuvassa valaistuksessa, kuten auringonlaskua kuvatessa. Näin kuvista ei tule täysin mustia pimeyden laskeutuessa.

Voit yhdistää kuvasi Photoshopissa. Etunurkasta löytyy video, josta näet, miten se tehdään. Katso video täältä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!