Valokuva pysäköintialueesta pitkällä valotusajalla

Oikeilla säädöillä voi tylsästä pysäköintialueesta syntyä kiinnostava kuva.

Näin tehdään valokuvaan tähtitehoste

Tyhjä pysäköintialue ei äkkiseltään ole kiinnostava kuvauskohde – mutta sopivilla kamera-asetuksilla siitäkin voi saada kiinnostavan kuvan. Tylsää kohdetta voi piristää vaikkapa tähtitehosteella.

torstai 4. lokakuuta 2018

Maailma on täynnä asioita, joilla on jokin tehtävä mutta joihin ei tule kiinnittäneeksi huomiota jo perlkästään niiden tylsistyttävän ulkonäön vuoksi. 

Sellaisia ovat esim. tyhjät pysäköintialueet sulkemisajan jälkeen kaupunkien laitamilla. Niitä tulee harvemmin valokuvattua. 

Mutta on olemassa pieni kikka, jonka avulla vaikkapa pysäköintialueen katulamppujen valot saadaan muistuttamaan tähtiä.

Pieni valotusaukko ja jalusta

FTähtitehosteen toteuttamiseksi on valittava aukko F8– F16. Tähtien sakarat pitenevät ja tulevat samalla selvemmiksi, kun aukko on pieni. 

On siis sitä parempi, mitä suurempaa aukkolukemaa voidaan käyttää. 

Jalustan käyttö on vähintäänkin hyödyksi, sillä valotusajasta tulee melko pitkä. 

> Lue myös: Näin valitset sopivan kamerajalustan

Käytä kaukolaukaisinta tai säädä kameran itselaukaisin kahteen sekuntiin. Näin vältät täräykset, joita muuten voisi syntyä tällaista kuvaa otettaessa. 

Kuva pysäköintialueesta on otettu heti sen jälkeen kun sen valot ovat syttyneet. Ohi ajavan auton valot on saatu toistumaan valojuovina pitkällä valotusajalla . 

Uudessa Digikuvassa tehdään rumasta kaunista

Digikuvan uusimmassa numerossa 15/2018 on opasartikkeli, jossa neuvotaan, kuinka epäesteettisiltä ja arkisilta vaikuttavista paikoista ja kohteista voidaan saada kauniita valokuvia. 

Kuvaajan on osattava hyödyntää ja muokata värejä ja linjoja sekä mm. zoomata.

Jutussa on myös kartta maamme merkittävistä teollisuuslaitoksista, joista voi saada esteettisesti kiehtovia otoksia. 

Osta irtonumero lehtipisteestä tai tee lehtitilaus, niin saat myös laadukkaan tilaajalahjan sekä 3 numeroa Digikuvaa kotiin kannettuna hintaan 14,90. Tutustu tarjouksiin täällä.

Digikuvan tilaajana pääset heti lukemaan 10 uusinta numeroa Wype-lehtisovelluksella sekä käyttämään Etunurkkaa , jossa on mm. yli 500 videokurssia valokuvauksesta ja kuvankäsittelystä.

Digikuva 15/2018

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!