Harhauta perspektiivillä

Näin hämäät katsojaa mittasuhteilla

Valokuvaamalla sopivasta paikasta ja kulmasta voit saada rakennukset näyttämään pieniltä, kuvattavan kehon näkymättömiin ja käsivarret näyttämään jättiläismäisiltä. Tekniikka tuo kuviin uutta mielenkiintoa ja erottaa ne massasta.

maanantai 23. toukokuuta 2016

Kokeile kuvakulmaa, jossa kohde näyttää joltain aivan muulta, rajaa niin, että näyttää kuin kuvattava roikkuisi tyhjän päällä, ota avuksi peili, niin mallin vartalo häviää näkymättömiin, tai käytä pientä aukkoa, niin etu- ja taka-alalla olevat kohteet näkyvät terävinä ja mahdollistavat perspektiivillä hämäämisen.

On olemassa monia tapoja saada mittasuhteet näyttämään epätodellisilta valokuvissa ja saada tällä tavalla hauskoja kuvia.

Tässä on kolme vinkkiä, joiden avulla voit tehdä perspektiivihuijauksia omalla kamerallasi.

1. Syvyysterävyys

Laaja terävyysalue on tarpeen, kun haluat kuvaan kohteet, joista toinen on lähellä ja toinen kaukana. Käytä sen vuoksi pientä aukkoa, mielellään pienintä, jonka objektiivisi sallii. Se on usein F22.

2. Laajakulma

Laajakulman syvyysterävyysalue on isompi kuin telen. Laajakulmassa on sekin etu, että suuret kohteet näkyvät pienempinä. Saat siis vaikkapa korkean tornin kuvaan menemättäkovin kauas.

3. Lähin tarkennusetäisyys

Jos haluat kuvata omaa kättäsi, sinun on otettava huomioon objektiivin lähin tarkennusetäisyys. Jos se on kauempana kuin käsivartesi pituus, kätesi ei näy tarkkana. Laajakulman lähin tarkennuspiste on lähempänä kuin telen.

Tilaajana voit lukea lisää vinkkejä ja kuvaustarinoita jutusta, joka löytyy sivun yläreunasta.

> Lue lisää mittasuhteista ja perspektiivistä

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!