Lähikuva kukasta

Järjestelmäkameralla voit valita tarkasti, mitkä kuvan osat ovat tarkkoja, ja kameran makro-objektiivilla pääset hyvin lähelle.

Puhelin vai kamera: Parempia lähikuvia kameralla

Kun halutaan ottaa kuvia pienistä kohteista, kannattaa valita oikea kamera puhelimen sijaan. Tästä voit tarkastella eroja kuvanlaadussa.

keskiviikko 7. kesäkuuta 2023 teksti K. Engbo

Matkapuhelimista on tullut todella hyviä kuvien ottamiseen, mutta monissa tilanteissa oikeilla kameroilla saadaan edelleen paljon parempia kuvia. Tämä koskee muun muassa läheltä otettuja pienten yksityiskohtien kuvia. Niistä tulee parempia, kun käytät puhelimen sijaan järjestelmä- tai peilijärjestelmäkameraa.

Puhelimen suhteellisen pienen kuvakennon tuottama syväterävyysalue on melko suuri, joten suuret osat kohteesta ovat lähikuvassakin teräviä. Järjestelmäkamerassa on paljon suurempi kuvakenno, joten voit valita tarkasti, mitkä kuvan osat haluat teräväksi.

>Lue myös: Näin otat täydellisen profiilikuvan

Tämä tarkoittaa myös sitä, että taustalla olevat kohteet ovat paljon sumeampia ja siten vähemmän häiritseviä, kun käytetään järjestelmäkameraa puhelimen sijaan.

Pyysimme puhelimella yleensä kuvaavaa Tineä ottamaan kuvia kukasta sekä puhelimella että oikealla järjestelmäkameralla.

Puhelimella hänen oli vaikea nähdä, oliko hän jo niin lähellä kohdetta, että puhelin ei pystynyt tarkentamaan. Kun Tine halusi kuvata saman kohteen järjestelmäkameralla, hän näki heti etsimestä, oliko hän liian lähellä.

Kukka puhelimella ja järjestelmäkameralla kuvattuna

Vasemmalla näkyy kuva, jonka Tine otti puhelimella, ja oikealla on järjestelmäkameralla otettu kuva. Huomaa, miten järjestelmäkameralla otetun kuvan tausta on täysin sumea, kun taas puhelimen kuvassa näkyy häiritseviä yksityiskohtia.

Oheisessa videossa Tine ottaa lähikuvia puhelimella ja järjestelmäkameralla yhdessä Digikuvan päätoimittaja Klaus Nygaardin kanssa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!