Matkapuhelimista on tullut todella hyviä kuvien ottamiseen, mutta monissa tilanteissa oikeilla kameroilla saadaan edelleen paljon parempia kuvia. Tämä koskee muun muassa läheltä otettuja pienten yksityiskohtien kuvia. Niistä tulee parempia, kun käytät puhelimen sijaan järjestelmä- tai peilijärjestelmäkameraa.
Puhelimen suhteellisen pienen kuvakennon tuottama syväterävyysalue on melko suuri, joten suuret osat kohteesta ovat lähikuvassakin teräviä. Järjestelmäkamerassa on paljon suurempi kuvakenno, joten voit valita tarkasti, mitkä kuvan osat haluat teräväksi.
>Lue myös: Näin otat täydellisen profiilikuvan
Tämä tarkoittaa myös sitä, että taustalla olevat kohteet ovat paljon sumeampia ja siten vähemmän häiritseviä, kun käytetään järjestelmäkameraa puhelimen sijaan.
Pyysimme puhelimella yleensä kuvaavaa Tineä ottamaan kuvia kukasta sekä puhelimella että oikealla järjestelmäkameralla.
Puhelimella hänen oli vaikea nähdä, oliko hän jo niin lähellä kohdetta, että puhelin ei pystynyt tarkentamaan. Kun Tine halusi kuvata saman kohteen järjestelmäkameralla, hän näki heti etsimestä, oliko hän liian lähellä.

Vasemmalla näkyy kuva, jonka Tine otti puhelimella, ja oikealla on järjestelmäkameralla otettu kuva. Huomaa, miten järjestelmäkameralla otetun kuvan tausta on täysin sumea, kun taas puhelimen kuvassa näkyy häiritseviä yksityiskohtia.
Oheisessa videossa Tine ottaa lähikuvia puhelimella ja järjestelmäkameralla yhdessä Digikuvan päätoimittaja Klaus Nygaardin kanssa.