Muovipussi on valokuvaajan apuväline

Tavallinen muovikassi voi parantaa valokuvien laatua.

© Digikuva

Valokuvaajan 4 muovikassikikkaa

Aina ei tarvita huippuluokan valokuvauslaitteita, ja joskus voi muovikassikin pelastaa kuvaustilanteen. Luen vinkkimme täältä.

torstai 24. toukokuuta 2018 teksti P. Siersbæk

Valokuvauslaitteiden ei aina tarvitse olla sikakalliita. Esimerkiksi muovipussista voi olla kuvaajalle yllättävän paljon apua.

Tässä neljä esimerkkiä.

Lisäksi voit katsoa videolta, miten pussitemput toimivat käytännössä.

1: Valonhajotin salamaan

Jos salaman valoa halutaan pehmentää niin, ettei varjoista tule voimakkaita eivätkä esim. ihonsävyt pala puhki, käytetään valonhajotinta. Jos sellaista ei satu olemaan mukana, voi valkoinen muovipussi toimia hajottimena.

Täytä se ilmalla ravistamalla sitä pari kertaa reunoista. Sulje pussi solmun avulla ja aseta se salamalaitteen eteen.

Lue myös: 5 niksiä hauskoihin kuviin

2: Sumennusta kuvan reunoille

Taittele muovipussi objektiivin ympärille niin, että osa siitä näkyy kuvan reunoilla, niin saat aikaan reunasumennustehosteen, joka voi toimia hyvin esim. muotokuvissa.

Pidä silmällä, ettei tarkennus osu pussin reunoihin, ja kuvaa suurella aukolla, esim. F2,8. Silloin pussi sumenee paremmin

3: Sateensuoja kameralle

Jos kuvaat sateessa tai veden äärellä, ota muovikassi esiin. Muotoile se kameran ympärille niin tiiviisti, että sekä kamera että objektiivi ovat suojassa vedeltä, mutta älä peitä etulinssiä.

Kiinnitä pussi virittämällä kuminauha objektiivin ympäri.

Lisää kameratekniikasta

4: Lisäsuojaa kuvausvälineille

Vaikka kamera olisi laukussa, ei se (eivätkä muut välineet) ole välttämättä turvassa, jos sataa kaatamalla. Kameralaukun oma sateensuojapussi ei myöskään välttämättä riitä.

Silloin on hyvä varmistaa asia perinteisellä muovikassilla. Laita kameralaukku sinne ja sulje suuaukko, niin kalusto säilyy kuivana.

Tutustu uuteen kurssikirjaamme nimeltä 100 vinkkiä ja kurssia. Nyt saat kolme numeroa Digikuvaa ja kirjan yhteishintaan 14,90. Tutustu tarjoukseen täällä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!