Täysosuma kultaisella hetkellä
© Shutterstock

Uusi lehti: Ota elämäsi kuvia kultaisella hetkellä

Digikuva 10/2021 antaa yksityiskohtaiset ohjeet, joiden avulla voit ottaa upeita kuvia kultaisen hetken erityisessä valossa päivän aluksi tai lopuksi. Voit myös lukea Pohjoismaiden parhaista kansallispuistoista ja niiden kuvauksellisista nähtävyyksistä.

keskiviikko 23. kesäkuuta 2021 teksti Redaktionen

Pian auringonnousun jälkeen ja juuri ennen auringonlaskua valo on erityistä ja se tuo ainutlaatuisia kuvausmahdollisuuksia maisema-, muoto- tai makrokuvaukseen. 

Taivas muuttuu kauniimmaksi uuden päivän alkaessa ja illan kääntyessä kohti yötä. Samalla auringon valo muuttaa täysin luonnettaan. 

Valo tulee matalammalta, on pehmeämpää ja lämpimämpää. Siten kuvaajan on paljon helpompi hyödyntää valoa verrattuna kovaan päivänvaloon. Juuri siksi näitä vuorokauden tunteja kutsutaan kultaiseksi hetkeksi. 

Digikuvan numerossa 10/2021 esittelemme viisi tapaa, joilla voit hyödyntää kultaista hetkeä saadaksesi tunnelmallisia kuvia.

> Lue myös: Näin saat kauniita kuvia kultaisella hetkellä

Auringonlasku merellä

Kesällä on usein helpompaa kuvata auringonlaskussa, koska silloin ei tarvitse herätä todella aikaisin ja valmistautua kuvaamiseen pimeän aikaan. 

© Shutterstock

Matkusta kuvauslomalle upeaan pohjoismaiseen kansallispuistoon

Kun haaveilemme kuvauslomasta, mieleen tulee usein valkoisia hiekkarantoja ja merikilpikonnia. 

Siksi unohdamme, että satumaisin luonto alkaa lähes omalta takapihalta. Löydät Digikuvan numerosta 10/2021 inspiraatiota seuraavaan valokuvauskokemukseesi.

Suomessa, Norjassa, Ruotsissa ja Tanskassa on mielenkiintoisia kansallispuistoja, jotka voivat saada maisema- ja eläinvalokuvaajat haltioitumaan.

Opastamme sinua ottamaan kuvia eri puistoissa ja autamme pakkaamaan laukkusi juuri oikeilla varusteilla.

> Lue myös: Seitsemän vinkkiä upeiden maisemien kuvaukseen

Jotunheimenin kansallispuisto

Pohjoismaissa on ainutlaatuisia maisemia, jotka ulottuvat niin pitkälle kuin silmä siintää.

© Shutterstock

Tämä kaikki Digikuvan numerossa 10/2021

  • Uutuuksia: Kolme upouutta Canon-objektiivia, huippunäyttö PhotoVue SW271C BenQ:lta, Pentax K-3 Mark III:lta ja maailman pienin pikakamera Polaroidilta. 
  • Tee-se-itse -kuvaaja: Koko maailma yhdessä pisarassa.
  • Lukijoiden kuvat: Valitsemme ja kommentoimme parhaita lukijoidemme lähettämiä kuvia.
  • Kursseja Lightroomissa, Photoshopissa ja Photoshop Elementsissä. 
  • Arvostelut: DxO PureRAW, Panasonic Lumix S 70-300mm F4.5-5.6 Macro O.I.S., Sony FE 50mm F2.5 G, Canon PIXMA G650 -tulostin, Topaz Sharpen AI 3.0.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!