© Digikuva

Uusi numero: piilokojussa upouuden Sony A1:n kanssa

Digikuvan numerossa 6/2021 kerrotaan lintukuvausmatkastamme upouuden Sony A1:n kanssa. Lue kameran arvostelu ja katso kaikki testikuvat.

perjantai 9. huhtikuuta 2021 teksti Redaktionen

Digikuvan numerossa 6/2021 jaamme kokemuksemme uudesta Sony A1:sta. Ensimmäisten medioiden joukossa lainasimme kameraa jo kauan ennen kuin se tuli myymälöihin.

30 kuvaa sekunnissa, suuri resoluutio ja linnunsilmätarkennus antavat Sony A1:lle huippuedellytykset loistaville petolintukuville, joten himoitsimme päästä testaamaan sitä.

Kamera rikkoo useita ennätyksiä sekä tarjoaa yhtenä ensimmäisistä kameroista automaattitarkennusjärjestelmän, joka tunnistaa lintujen silmät ja tarkentaa niihin.

Siksi varasimme luontokuvaaja Casper Krohnin piilokojun, jossa on hyvät mahdollisuudet päästä lähelle petolintuja.

Digikuvan numero 6/2021 paljastaa, miten meidän kävi ja millaisia kuvia saimme Sonyn uudella huippumallilla.

> Lue myös: Näin kuvataan lentävää lintua

petolinnut syömässä ketunraatoa

Otimme kaikki kuvat 400 mm F2,8 -objektiivilla.

© Digikuva

Digikuvan lukijasta lasten suosikkikuvaajaksi

Malene Mittagilla ei ole korkeakoulutusta eikä erityistä bisnesvaistoa, mutta hänellä on silmää luonnonvalolle ja voittajan luonne, joilla hän on saavuttanut suurta menestystä lasten muotokuvaajana. 

Haastattelimme valokuvaajaa ja Digikuvan lukijaa kysellen hänen esteettisistä muotokuvistaan, jotka ovat kuin pieniä tarinoita, joiden päärooleissa ovat lapset.

Moni Digikuvaan haastatelluista valokuvaajista on kansainvälisesti tunnustettu, saanut palkintoja, pitänyt näyttelyitä ja julkaissut kirjoja.

Näiden tavallisten kuvaajien joukossa on suuria kykyjä. Yksi heistä on tanskalainen Malene Mittag, joka on vuosien varrella lähettänyt monia vaikuttavia otoksia lukijakuvakilpailumme.

Osallistu kuvauskilpailuumme täällä.

Mittag on valokuvannut kokopäiväisesti lähes neljä vuotta mutta jo kauan sitten löytänyt tyylinsä, ja nyt hänellä on asiakkaita enemmän kuin tunteja on päivässä.

Digikuvan numerossa 6/2021 voit lukea suuren haastattelun lasten suosikkivalokuvaajasta, joka antaa omat kuvausvinkkinsä.

Malene Mittag antaa myös neuvoja valokuvien muokkaamiseen esiasetusten avulla, jotta saman kuvasarjan kuvien sävyistä ja väreistä tulisi keskenään samanlaiset.

> Lue myös: Sopivat kamera-asetukset muotokuvauksiin

© Malene Mittag

Aloita tuleva kesäkausi täynnä intoa

Emme syytä sinua, jos kamerasi on ollut piilossa talven yli, mutta nyt päivät pidentyvät ja luonto valmistautuu kesään, joten tartu kameraan ja lähde liikkeelle.

Tässä Digikuvan numerossa esittelemme myös 12 kuvaustekniikkaa, joilla voit aloittaa kevätkauden – näitä ovat timelapse, siluetit ja panoraamakuvaus.

> Lue myös: Kevät tuo mukanaan innostavia kuvauskohteita

Digikuvan numerossa 6/2021 lisäksi

  • Uutisia: The Travel Photographer -kuvauskilpailu nostaa esiin upeita kuvia eri puolilta maailmaa.
  • Tee-se-itse-kuvaaja: näin syntyy softbox
  • Lukijakuvia: Digikuvan lukijoiden parhaatotokset jälleen esillä.
  • Kursseja: horisontin oikaiseminen Photoshopilla, terävyyttä ilman kohinaa Lightroomilla.
  • Tuotearviot: DJI Mini 2, Tokina 400 mm F8, Kingston Workflow Station, Canon Speedlite EL-1, Crumpler Messenger 4500.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!