Sony A7R V valokuvaajan käsissä

Ulkopuolelta Sony A7R V näyttää edeltäjältään Sony A7R IV:ltä, mutta sisuskaluille on tehty paljon uudistuksia.

© Sony

5 asiaa, joista innostuimme Sony A7R V:ssä

Sony A7R V sai huippuarvosanan arvostelussamme. Tästä näet, miksi olemme niin innoissamme tästä korkean resoluution järjestelmäkamerasta.

maanantai 7. marraskuuta 2022 teksti K. Engbo

Arviossamme Sony A7R sai huippuarvosanan, ja löysimme useita syitä olla todella innoissamme Sonyn kinokoon järjestelmäkamerasta. Alla näet nämä viisi tärkeintä syytä.

1. Upeita yksityiskohtia

Sony A7R V:n kuvakennon tarkkuus on peräti 60,2 megapikseliä, joten kuvassa on vaikuttavan paljon sävyjä ja yksityiskohtia. Kuvat ovat uskomattoman teräviä, ja vaikka tarkkuus oli sama jo edeltäjässä, sävyt ovat nyt vielä vivahteikkaampia.

Sony A7R V:llä otettu yksityiskohtainen kuva

Sony A7R V:n kuvissa on hurjasti sävyjä ja yksityiskohtia – muun muassa 60,2 megapikselin resoluution ansiosta.

© Klaus Nygaard

2. Upea kuvanlaatu

Kaiken kaikkiaan kuvanlaatu on yksi parhaista, jonka olemme nähneet kinokoon kamerassa. Valotus osuu erinomaisesti, ja värit ja ihonsävyt ovat vaikuttavia.

Erityisesti korkeilla ISO-arvoilla Sony A7R V on edeltäjäänsä parempi.

>Lue myös: Siksi kinokoon kamera on paras

3. Automaattitarkennus tekoälyn avulla

Sony A7R V:n automaattitarkennus tunnistaa ihmiset, eläimet, linnut, autot, lentokoneet sekä junat ja pitää ne tarkennettuna. Uutuutena se tunnistaa myös hyönteiset.

Tarkennus toimii luotettavasti, ja ihmisillä, eläimillä ja linnuilla toimii myös silmäntunnistus, joka varmistaa, että tarkennus osuu suoraan silmään. Automaattitarkennus käyttää tekoälyä tunnistamaan liikeratoja, jotta silmät pysyvät tarkennettuina, kun kohteet kääntyvät sivuttain.

4. Yksityiskohtaisempi etsin

Etsimen tarkkuus on nyt 9,44 miljoonaa pikseliä, kun edeltäjässä se oli 5,76 miljoonaa pikseliä. Lisäksi kameran takana olevan LCD-näytön voi nyt kääntää sivulle, mikä tekee siitä paljon monikäyttöisemmän.

>Lue myös: Hallitse kameroiden kennokoot

Sony A7R V luonnossa

Kamerassa voi käyttää nopeita CFexpress-kortteja, ja Sonyn mukaan sillä voi ottaa jopa 583 pakattua raakakuvaa yhteen menoon. Sony A7R V tukee myös SD-korttia.

© Sony

5. Paljon pikseleitä sisältävä video

Sony A7R V tallentaa 8K-videota, joka vastaa noin 33 megapikseliä 24 kuvalla sekunnissa. 4K-tarkkuudella kamera voi tallentaa 60 kuvaa sekunnissa.

Olemme poikkeuksellisesti avanneet kameran arvostelun luettavaksi kaikille, jotta siihen voi perehtyä kirjautumatta sisään. Lue arvostelu täältä.

Huomaa, että kamerasta käytetään eri paikoissa eri nimiä. Voit törmätä myös nimiin Sony ILCE-7RM5- tai Alpha 7R V.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!