Canon EOS R100

Canon EOS R100:n koko on 11,6 x 8,6 x 6,9 cm ja se painaa 365 grammaa.

© Canon

Canon EOS R100: Canonin pienin ja edullisin EOS R -kamera

EOS R100:n myötä Canon laajentaa peilittömien kameroiden sarjaansa, jotta kaikki pääsevät mukaan. Kamerassa on sama kenno kuin suuremmissa malleissa, mutta sen hinta on paljon edullisempi.

keskiviikko 24. toukokuuta 2023 teksti P. Siersbæk

Siitä lähtien, kun Canon lanseerasi ensimmäisen peilittömän EOS R -sarjan järjestelmäkameransa vuonna 2018, japanilainen kamerajätti on kehittänyt useita uusia malleja. Uusi EOS R100 on siten sarjan numero 13 alle viidessä vuodessa. Uusi kamera on Canonin EOS R -sarjan pienin ja edullisin. Tämä tarkoittaa myös pienemmän EOS M -sarjan lopullista kuoliniskua.

Canon ilmoittaa myös itse, että kyseessä on erityisesti perhekamera tai uuden valokuvaajan järjestelmäkamera. Painopiste on helpossa käytettävyydessä ja hyvässä kuvanlaadussa.

R-kiinnityksen ansiosta pääset siis edullisesti käyttämään Canonin hienoja R-objektiiveja, joista voi käyttää sekä APS-C- että kinokoon kameroille tarkoitettuja malleja.

>Lue myös: Siksi kinokoon kamera on paras

Canon EOS R100

Edullisen hintaluokan kamerassa ei ole kuvanvakainta. Monissa EOS R -objektiiveissa on kuitenkin sisäinen kuvanvakain.

© Canon

Karsittu automaattitarkennus 

Canon EOS R100:lla on paljon yhteistä EOS R50:n kanssa, mutta toimintoja ja mahdollisuuksia on hieman karsittu hintatason pitämiseksi alhaisena.

Tämä tarkoittaa, että kamerassa on sama 24,0 megapikselin APS-C-kenno ja sama runko kuin R50:ssä. Tämä koskee myös painikkeita ja asetuksia.

Toisaalta näyttö ei ole käännettävä eikä kosketusnäyttö, ja automaattitarkennuksen hienouksia on rajattu. EOS R100:ssa on edistynyt automaattitarkennus ja seuranta, mutta toisin kuin suuremmat mallit, jotka pystyvät esimerkiksi havaitsemaan autoja, eläimiä ja lintuja, R100 tunnistaa vain kasvot ja silmät.

>Lue myös: Näin hyvä on Canon EOS R50

Canon EOS R100

Canon EOS R100:ssa on sama Digic 8 -prosessori kuin Canon EOS RP:ssä. 

© Canon

Sopii parhaiten rauhallisiin kohteisiin.

Kameran yleinen nopeus on myös pienempi. EOS R100:lla saa mekaanisella sulkimella 3,5 kuvaa sekunnissa, kun taas elektronisella sulkimella voi kuvien määrän nostaa 6,5 kuvaan sekunnissa. Canon EOS R50:llä voi ottaa 12 tai 15 kuvaa. EOS R100 ei siis ole mikään action-kamera, mutta sillä pystyy hyvin kuvaamaan hauskoja ja yllättäviäkin tapahtumia.

Videota voidaan kuvata 4K-laatuisena. Kamerassa on paikka yhdelle SD-kortille.

Canon EOS R100 ei ole myynnissä erikseen, vaan paketissa, joka sisältää 18-45 mm:n objektiivin. Paketin hinta on 749 euroa.

>Lue myös: Suuri objektiiviopas

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!