Fujifilm GFX 50R
© Fujifilm

Fujifilm GFX 50R: jättikenno mukavan pienessä rungossa

Uudessa Fujifilm GFX 50R -kamerassa on valtava kuvakenno suhteellisen kompaktissa rungossa, ja hintaa on yllättävän vähän.

tiistai 25. syyskuuta 2018 teksti Kristoffer Engbo

Kinokoon kuvakenno ei riitä Fujifilmille, joka GFX 50R -kameran julkistamisella osoittaa haluavansa pitäytyä suuressa keskikoon kennossa.

Kuta kuinkin päivälleen kaksi vuotta sitten se esitteli ensimmäisen digitaalisen keskikoon kameran, Fujifilm GFX 50S:n, joka muistuttaa lähinnä perinteistä peilijärjestelmäkameraa rungon päällä olevine etsimineen.

Nyt on vuorossa seuraajamalli Fujifilm GFX 50R, joka muistuttaa mittaetsinkameraa ja ja on suunnattu mm. hää-, muoto- ja katukuvaajille.

Fujifilm GFX 50S:n tapaan myös uudessa 50R-mallissa on 51,1 megapikselin kuvakenno, mutta se on 145 grammaa edeltäjäänsä kevyempi ja myös ohuempi.

Oma ilmaisin syvyysterävyydelle

Fujifilm GFX 50R

Fujifilm GFX 50R:ssä on kääntyvä kosketusnäyttö.

© Fujifilm

Fujifilm GFX 50R:n paino on 775 grammaa ja kokomitat 16,1 x 9,7 x 6,6 cm. 

Vertailun vuoksi: Fujifilmin peilitön järjestelmäkamera X-Pro2, joka ulkoisesti muistuttaa GFX 50R:ää mutta jossa on paljon pienempi APS-C-kenno, painaa 495 grammaa ja sen kokomitat ovat 14,1 x 8,3 x 4,6 cm.

Keskikoon kenno on myös lähes 70 prosenttia suurempi kuin kinokoon kenno ja lähes 300 prosenttia suurempi kuin APS-C-kenno. Tämä tarkoittaa mm. suurta dynaamista aluetta eli laajaa sävyntoistokykyä sekä suurta valoherkkyyttä, sillä ISO-herkkyys on laajennettavissa arvoon 102 400.

Automaattisia tarkennuspisteitä on 425 kappaletta, ja kamera tunnistaa ihmissilmät. Yksi fiksuista toiminnoista on näytöllä  näkyvä palkki, joka ilmaisee syvyysterävyyden määrän ennen kuvan ottamista.

Hinta

Fujifilm GFX 50R

Fujifilm GFX 50R -mallissa on päällä valotuksenkorjauskiekko, jota ei ole vanhemmassa GFX 50S -mallissa.

© Fujifilm

Fujifilm GFX 50R:ssä on 3,69 miljoonan pisteen elektroninen etsin ja sääsuojaus. SD-muistikorttipaikkoja on kaksi.

Vaikka tämä kamera ei ole halvimmasta päästä, se tullee kuitenkin olemaan markkinoiden halvin keskikoon kamera, joka maksaa alle 4500 euroa, kunhan sitä aletaan myydä lokakuussa. 

Parin vuoden ikäistä Fujifilm GFX 50S:ää myydään noin 7000 eurolla. 

Voit seurata uutisointiamme Photokina-messuilta täällä

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!