Nikon Z fc

Nikon Z fc on saanut vaikutteita legendaarisesta Nikon FM2:sta

© Nikon

Legendaarinen Nikon-kamera uusissa vaatteissa

Nikonin uusin järjestelmäkamera yllättää hieman, sillä se ei muistuta lainkaan tavallisia Z-malleja. Nikon Z fc on sen sijaan suunniteltu parhaaseen retrotyyliin legendaarisen FM2:n mukaan.

keskiviikko 30. kesäkuuta 2021 teksti P. Siersbæk

Nikonin uusi järjestelmäkamera erottuu edukseen perinteisestä Z-sarjasta. 

Nikon Z fc on puhdaspiirteinen retrokamera, josta kulkee suora linja yhteen valokuvahistorian ikonisimmista kameroista – Nikon FM2:een.

Vuonna 1982 julkaistu FM2-peilikamera oli täynnä uraauurtavia ominaisuuksia ja tekniikkaa. Muotoilu on kompakti ja vankka. Esimerkiksi valotusaika oli 1/4000 sekuntia, mikä oli aikanaan vaikuttavaa suorituskykyä. 

Johtavat kuvajournalistit, kuten Steve McCurry ja Mary Ellen Markin alkoivat nopeasti suosia sitä.

Erikoistuneet säätökiekot

Ikonisen muotoilun vuoksi ei ole ihmeellistä, että Nikon tuo nyt kameran takaisin modernina ja peilittömänä kamerarunkona, jonka muotokieli on tuttu myös Fujifilmin X-sarjasta. 

Nikon Z fc -kamerassa on oma säätökiekko esimerkiksi herkkyydelle ja valotusajalle, mutta ei nykyaikaisissa kameroissa yleensä olevaa kahvaa. 

Muotoilu on pidetty yksinkertaisena ja klassisena.

>Lue myös: Hyödyllistä tietoa peilikameroista

Nikon Z fc

Monet erikoistuneet säätökiekot ovat tunnusomaisia Nikon Z fc:lle.

© Nikon

Retrokamera APS-C-kuvakennolla

Uusi Nikon Z fc on DX-formaatin järjestelmäkamera. Se tarkoittaa, että kameran kuvakenno on APS-C-tyyppiä kuten myös Nikon Z 50 -mallissa. Siinä on myös sama 20,7 megapikselin anturi kuin Nikon Z fc:ssä. Itse asiassa näillä kahdella kameralla on paljon yhteistä. Esimerkiksi sarjakuvausnopeus on 11 kuvaa sekunnissa, ja tarkennuspisteitä on 209 .

Näytön koko on 3 tuumaa ja tarkkuus 1,04 miljoonaa pistettä. Optisen etsimen tarkkuus on 2,36 miljoonaa pistettä. Z 50:n tavoin kamerassa ei ole kuvanvakainta.

Nikon Z fc maksaa 1050 euroa, mutta kameran voi ostaa myös pakettina objektiivien kanssa. Voit esimerkiksi hankkia kameran yhdessä erityisen hopeanvärisen Z DX 16-50 mm F3.5-6.3 -objektiivin kanssa 1190 eurolla.

Nikon Z fc:n myötä Nikon esittelee myös uudet Nikkor Z 28mm F2.8 SE- ja Nikkor Z DX 18-140mm F3.5-6.3 VR -objektiivit. 

>Lue myös: Tässä on paras kompakti järjestelmäkamera

Nikon Z fc

Nikon Z fc on ensimmäinen Z-sarjalainen, jossa on kaikkiin suuntiin kääntyvä, sivusta ripustettu näyttö.

© Nikon

Vanhaa retroa Nikonilta

Nikon ei esittele ensimmäistä kertaa perinteisiä malleja täydentävää retrokameraa. Vuonna 2013 esiteltiin esimerkiksi digitaalinen täysikennoinen Nikon Df -peilikamera, joka myös muistuttaa filmiajan peilikameraa.

Odotamme jännittyneinä, tuleeko markkinoille myös täysikennoisen Z 7II:n retroversio .

Voit lukea vanhan Nikon Df:n arvostelun täältä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!