Olympus OM-D E-M5 Mark III

Olympus OM-D E-M5 Mark III valmiina kosteisiin keleihin.

© Olympus

Lujatekoinen järjestelmäkamera Olympukselta

Olympus juhlii satavuotista taivaltaan julkistamalla OM-D-EM5 Mark III -kameran. Järkkäri on lujaa tekoa, ja automaattitarkennusta on päivitetty.

torstai 17. lokakuuta 2019 teksti P. Siersbæk

Valokuvausharrastajat, jotka pitävät kompakteista ja kevyistä järjestelmäkameroista, voivat nauttia uudesta Olympus OM-D E-M5 Mark III -mallista. Kamera juhlistaa myös japanilaisvalmistajan satavuotista historiaa.

Olympus OM-D E-M5 Mark III:ssa on vankka sääsuojaus, ja 12,5 x 8,5 x 5 cm:n koolla ja 366 gramman painolla tämä malli menee kevyeen sarjaan.

Olympus OM-D E-M5 Mark III

Klassisen muotoilunsa ansiosta uusi OM-D E-M5 Mark III muistuttaa hieman edeltäjäänsä.

© Olympus

Entistä parempi automaattitarkennus 

Kameran automaattitarkennusta on päivitetty ottamalla se lippulaivamallista OM-D E-M1 Mark II. Nopeuden lisäksi tarjolla on 121 ristikkäistyyppistä tarkennuspistettä.

Myös kuvanvakain on otettu huippumallista. Se korjaa tärinää viiteen suuntaan ja kompensoi peräti 5,5 valotusaskelta pitemmän ajan aiheuttanan tärinän kuin ilman vakainta kuvattaessa.

> Lue myös Olympus OM-D E-M5 mark II:n arviomme.


Olympus OM-D E-M5 Mark III

Suunnittelu on kompaktia, ja OM-D E-M5 Mark III:n keskeisiin toimintoihin on helppo päästä käsiksi.

© Olympus

OM-D E-M5 Mark III valmiina toimintaan

Olympus OM-D E-M5 Mark III:n Micro Four Thirds -kennon resoluutio on 20 megapikseliä, ja lippulaivamallin tavoin uudessakin kamerassa on tehokas TruePicVIII-prosessori. Niinpä sen sarjakuvausnopeus on 10 kuvaa sekunnissa jatkuvalla automaattitarkennuksella, mikä tietää hyviä mahdollisuuksia nopeiden tilanteiden kuvaamiseen.

Pro Capture -tilassa voidaan kuvata arvaamattomasti liikkuvia kohteita kuten lintuja. Silloin kamera aloittaa tallennuksen jo, kun laukaisin painetaan puoliväliin. Puskuri pystyy silloin 14 täyden resoluution kuvan tallentamiseen. Hiljaisessa suljintilassa kamera tallentaa 30 peräti kuvaa sekunnissa.

> Lue myös: Sonyn A6600-huippumallissa on yli 40 parannusta

Olympus OM-D E-M5 Mark III

Olympus OM-D E-M5 Mark III:ssa on kääntyvä kosketusnäyttö.

© Sony

Edistyksellisiä toimintoja

Olympus OM-D E-M5 Mark III on varustettu edistyksellisillä ominaisuuksilla, kuten Focus Stacking, joka automaattisesti pinoaa kahdeksan eri kohtiin tarkennettua kuvaa suuren syvyysterävyyden saavuttamiseksi.

Tällä tarkennuksen haarukointitoiminnolla kamera pystyy tallentamaan kaikkiaan 999 eri kohtiin tarkennettua kuvaa, jotka voidaan yhdistää tietokoneen avulla samassa tarkoituksessa.

Lue myös: Opettele kameran tarkennustermit

Tarkka etsin

Kameran elektronisen etsimen tarkkuus on 2,36 miljoonaa pistettä ja kolmen tuuman kosketusnäytön tarkkuus 1 037 000 pistettä. Kameraa on saatavana mustana ja hopeanvärisenä.

Olympus OM-D E-M5 Mark III:n Suomen-hinatietoja ei ole kerrottu.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!