Nainen pitelee järjestelmäkameraa

Hybridikamerat ovat oikeastaan sama asia kuin järjestelmäkamerat, mutta niissä keskitytään kahteen eri toimintoon.

© Canon

Mikä on hybridikamera?

Olet ehkä huomannut, että hybridi-sanaa käytetään hieman epämääräisesti digikameroiden yhteydessä. Tässä kerromme, mikä hybridikamera oikeastaan on.

lauantai 12. marraskuuta 2022 teksti P. Siersbæk

Mikä on hybridikamera?

Kameroiden yhteydessä hybridi-sanan käyttöön liittyy osittain käsitteiden päällekkäisyyttä. Esimerkiksi kymmenen vuotta sitten sanaa hybridikamera käytettiin peilittömistä järjestelmäkameroista. 

Sana voi tarkoittaa peilitöntä järjestelmäkameraa, jossa oli samoja toimintoja kuin perinteisessä peilikamerassa – ja siksi siinä yhdistyivät monen mielestä kahden asian parhaat puolet.

Sanaa hybridikamera käytetään myös pienistä ja kestävistä kompaktikameroista, kuten Olympuksen Tough-sarjan vedenalaiskameroista. 

Hybridikamera-nimitys voi esiintyä myös silloin, kun samalla laitteella voi sekä kuvata että tulostaa kuvia, kuten Instax-kameralla.

>Lue myös: Pitäisikö valita peilitön vai peilijärjestelmäkamera?

Fujifilm X-H2

39,8 megapikselin resoluutio ja 8K-video tekevät Fujifilm X-H2:sta hyvän esimerkin nykyaikaisesta hybridikamerasta.

© Fujifilm

Valokuvat ja videot keskiössä

Sanaa hybridikamera käytetään siis kuvaamaan kameroita, joissa yhdistyy kaksi eri ominaisuutta tai tyyppiä. Nykyään valmistajat käyttävät hybridikamera-termiä lähinnä sekä valokuvaukseen että videokuvaukseen sopivista järjestelmäkameroista. Canonin, Fujifilmin, Nikonin, OM Systemin, Panasonicin ja Sonyn kaltaisten valmistajien malleissa on valinnan varaa.

>Lue myös: Perehdy kameratyyppeihin

Nykyaikaisissa hybridikameroissa on monia edistyneitä videoasetuksia ja -toimintoja, joiden takia ei ole tarvinnut tinkiä valokuvaustoiminnoista. Esimerkiksi Fujifilm X-H2 on kamera, jolla pystyy kuvaamaan sekä erittäin tarkkoja valokuvia että laadukasta videota.

>Lue myös: Näin hyvin Fujifilm X-H2 pärjää

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!