Panasonic Lumix G9 II

Lumix G9 II:n tehokkaassa kuvanvakaimessa on täysi 8,0 askelen kompensaatio.

© Panasonic

Panasonic Lumix G9 II: Luokkansa nopein järjestelmäkamera

Panasonic Lumix G9 II on luokkansa nopein kamera, ja lisäksi siinä on suurin resoluutio ja älykäs kohteen tunnistus.

torstai 14. syyskuuta 2023 teksti P. Siersbæk

Panasonicin täyden kennon S5 II -kamera oli yhtiölle vallankumouksellinen askel, sillä S5 II oli Panasonicin ensimmäinen kamera, jossa oli nopea ja luotettava hybriditarkennus eikä enää kiistelty kontrastipohjainen automaattitarkennus, jota yhtiö oli sitkeästi suosinut.

Uusi tekniikka on nyt ensimmäistä kertaa tarjolla myös kompaktimmassa G-sarjassa, jossa käytetään Four Thirds -kennoja. Näin myös uudessa Lumix G9 II:ssa on nyt älykäs kohteen tunnistus, jonka avulla kamera osaa tunnistaa, onko kuvauskohde esimerkiksi ihminen, eläin, auto vai moottoripyörä.

>Lue myös: Tätä numerot objektiivissasi tarkoittavat

Panasonic Lumix G9 II

Etsimen tarkkuus on 3,68 miljoonaa pistettä ja virkistystaajuus jopa 120 kuvaa sekunnissa. Kääntyvän näytön tarkkuus on 1,84 miljoonaa pistettä.

© Panasonic

Suurempi tarkkuus

Kennon resoluutiota on kasvatettu tavanomaisesta 20,0 megapikselistä peräti 25,2 megapikseliin.

Panasonic Lumix G9 II:n seurantatarkennuksella ja elektronisella sulkimella voi pikakuvata 60 kuvan sekuntinopeudella, mikä on tämän luokan kameroiden ennätys. Lisäksi puskurin sanotaan voivan käsitellä 160 yhdistettyä raw- ja jpeg-kuvaa ennen täyttymistään.

Kameralla voi kuvata myös käsivaralta huippukorkealla 100 pikselin resoluutiolla. Tällöin kamera luo kuvasarjan Pixel Shift -tekniikan avulla.

>Lue myös: Testissä Panasonic G9

Panasonic G9 II

Kameran mitat ovat 13,4 x 10,2 x 9,0 cm, ja se painaa 658 grammaa.

© Panasonic

Huippulaatuista videokuvaa

G9 II:ssa on runsaasti herkkuja myös videokuvaajalle. Se tallentaa 5,8K-videokuvaa 30 kuvan sekuntinopeudella, 5,7K-videokuvaa 60 kuvan sekuntinopeudella tai 4K-videokuvaa 120 kuvan sekuntinopeudella. Lisäksi valittavana on lukuisia edistyneitä asetuksia ja ammattilaisprofiileja.

Lumix G9 II:n hinta on 1989 euroa.

Panasonic toi Lumix G9 II:n lanseerauksen yhteydessä markkinoille myös kaksi zoom-objektiivia: LEICA DG VARIO-ELMARIT 35-100mm F2.8 POWER O.I.S. (hinta noin hinta 1200 euroa) ja LEICA DG VARIO-ELMAR 100-400mm F4.0-6.3 II ASPH. POWER O.I.S. (hinta 1839 euroa).

>Lue myös: Näin käytetään kameran ISO-asetuksia

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!