Sony A7 IV

Sony A7 IV perii parhaan A1-mallin parhaat puolet ja maksaa vain kolmasosan

Uusi Sony A7 IV on täynnä uusia ominaisuuksia, joista monet ovat suoraan paljon kalliimmasta A1-lippulaivamallista. Tutustu uudistuksiin ja lue arviomme jo nyt.

torstai 21. lokakuuta 2021 teksti K. Engbo

On kulunut lähes neljä vuotta siitä, kun Sony esitteli suosituimman peilittömän täyskennokameransa, Sony A7 III -mallin. Nyt sen kauan odotettu seuraaja on valmis. 

Sonyn edullisimmissa neljännen sukupolven täyskennokameroissa on paljon kiinnostavia uutuuksia. Monet niistä ovat suoraan A1-lippulaivamallista, joka maksaa lähes kolme kertaa enemmän.

Automaattitarkennus tarkentaa linnun silmiin

Automaattitarkennusta on parannettu huomattavasti, ja sen pitäisi olla 30 prosenttia edeltäjäänsä nopeampi. Tarkennuspisteitä on A1-kameran tapaan 759, ja ne kattavat 94 prosenttia kuvan pinta-alasta.

Seurantatarkennusta on parannettu, ja se on samantyyppinen kuin A1-mallissa. Sekä eläinten että ihmisten silmätarkennuksen lisäksi on nyt lisätty A1-mallin vaikuttava lintujen silmätarkennus. 

A7 IV:ssä näitä toimintoja voi käyttää myös videoissa.

Kuten edeltäjälläkin, Sony A7 IV:llä voi ottaa kymmenen kuvaa sekunnissa automaattitarkennuksella, mutta nyt voi ottaa yli 800 valokuvaa sekä raaka- että jpeg-muodossa suurimmalla nopeudella. Edeltäjällä pystyi ottamaan vain noin 40 kuvaa kerralla. Pelkästään raakamuodossa kuvatessa Sony A7 IV:llä voi ottaa yli 1000 kuvaa suurimmalla nopeudella.

Lisäksi siinä on uusi BIONZ XR -kuvaprosessori, joka yhdessä aivan uuden 33 miljoonan pikselin kuvakennon kanssa tarjoaa enemmän yksityiskohtia, paremmat värit, paremman suorituskyvyn heikossa valossa ja jopa 15-tasoisen dynaamisen alueen.

>Lue myös: Viisi hyvää syytä ottaa raakakuvia

Sony A7 IV

Sony A7 IV:n LCD-näyttö on nyt täysin käännettävä ja sen tarkkuus on 1,03 miljoonaa pistettä.

Sony A7 IV on vahvempi videoissa

Sisäinen kuvanvakain voi kompensoida 5,5 askelta, joten kameralla voi kuvata käsivaralta 1/6 sekunnin valotusajalla tilanteissa, joissa muuten tarvittaisiin 1/250 sekunnin valotusaika.

Myös Sony A7 IV:n videopuolta uudistettu, joten sillä voi kuvata 4K-kuvaa 60 kuvan sekuntinopeudella ja tehdä Full HD -tallenteita 120 kuvan sekuntinopeudella hidastettuja videoita varten. Lisäksi videoita voi tallentaa useissa eri tiedostomuodoissa parhaan laadun varmistamiseksi.

>Lue myös: Parhaat kamera-asetukset muotokuvaukseen

Uutena toimintona LCD-näytöllä voi nähdä missä syväterävyys on videokuvauksen aikana. Toiminnon nimi on Focus Map, ja se näyttää yhdellä värillä terävän alueen edessä olevat alueet ja toisella värillä terävän alueen takana olevat alueet.

Lue arviomme Sony A7 IV:stä

Etsimen tarkkuus on kasvanut, ja se on nyt 3,69 miljoonaa kuvapistettä. Lisäksi kahvaa on syvennetty. Kamerassa on kaksi korttipaikkaa, joihin sopii UKS-II-tyyppinen SD-kortti. Toisessa paikassa voi käyttää myös nopeaa CFexpress Type A -korttia.

Sony A7 IV:n suositushinta on 3999 euroa. Saimme kameran arvioitavaksi ensimmäisten joukossa maailmassa, ja voit lukea arviomme ja katsella testikuvia täältä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!