Testasimme Canonin vaikuttavan EOS R3 -lippulaivamallin

Paperilla Canon EOS R3 on urheilukuvaajan unelma: suuri nopeus ja mullistava automaattitarkennus... Mutta toimiiko se tositilanteissa? Olemme testanneet kameran ensimmäisten joukossa Euroopassa.

perjantai 12. marraskuuta 2021 teksti K. Engbo

Uuden EOS R3:n myötä Canon on tuonut ensimmäistä kertaa markkinoille peilittömän järjestelmäkameran muun muassa ammattilaistason urheilukuvaajille. Tähän asti Canon on tarjonnut tälle kohderyhmälle Canon EOS-1D X Mark III -peilijärjestelmäkameraa.

>Lue myös: Pitäisikö valita peilitön vai peilijärjestelmäkamera?

Peilitön kamera on paljon kevyempi ja nopeus on noussut 20 kuvasta 30 kuvaan sekunnissa.

Canon EOS R3

Kameran kinokoon kuvakenno on 24,0 megapikseliä.

Pääsimme ensimmäisten joukossa Euroopassa testaamaan uutta Canon EOS R3 -kameraa, ja veimme sen sisäpyöräily- ja motocross-radoille. Testasimme siellä mullistavaa automaattitarkennusjärjestelmää.

Canon EOS R3 -kamerassa on silmäohjaus, joten tarkennuskohteen voi valita katsomalla etsimessä haluamaansa aluetta. Lisäksi kohteen tunnistus tunnistaa muun muassa moottoripyörät, joita automaattitarkennus sitten seuraa.

Canon EOS R3 -kameralla otettu kuva motocross-ajajasta

Veimme Canon EOS R3:n motocross-radalle, jossa automaattitarkennus sai selviytyä nopeista moottoripyöristä. Arviostamme näet testikuvamme täydellä resoluutiolla.

Eikä kohteen tunnistus tuottanut pettymystä. Alla olevalla videolla näet Canon EOS R3:n näytöllä, mihin kamera on tarkentanut sarjakuvauksessa, kun olemme kuvanneet motocross-ajajia. Tarkkaile punaista ruutua. Kun kohde on kaukana, tarkennus lukittuu moottoripyörään, ja kun kohde lähestyy, tarkennus siirtyy kypärään.

Kerromme lisää kameran käyttökokemuksistamme Canon EOS R3:n arvostelussamme täällä. Täältä voit lukea, mitä mieltä olemme etsimestä, onko silmänohjauksesta lainkaan hyötyä ja millainen kuvanlaatu on.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!