Panasonic Lumix DC-S5

Lumix DC-S5 on Panasonicin pienin kinokoon kamera.

© Panasonic

Upouusi ja kevyt kinokoon kamera Panasonicilta

Panasonic on esitellyt DC-S5-järjestelmäkameran, joka on sen pienin täysikennoinen malli. Siinä on sekä hyvät valokuvaus- että video-ominaisuudet.

keskiviikko 2. syyskuuta 2020 teksti P. Siersbæk

Uudella Lumix DC-S5:llaan Panasonic voi lähteä kilpailemaan vaihteeksi pienten kinokoon järjestelmäkameroiden markkinaosuuksista. Panasonic on tähän asti tunnettu lähinnä perinteisen suurista ja raskaista kinokoon kameroistaan, mutta Lumix DC-S5:n myötä kilpailutilanne muuttuu. Siinä vastaan asettuvat mm. Canonin EOS RP ja Nikonin Z 5.

Panasonic Lumix DC-S5

L-kiinnitys on sama kuin Panasonicin ja Leican isoissa kinokoon malleissa.

© Panasonic

Moderni ja nopea tarkennus

Panasonic Lumix DC-S5 on suunniteltu yhdistämään S-sarjan suuret kamerat ja pienemmät, Four Thirds -kennolla varustetut G-sarjan pikkumallit. Tämä näkyy hyvinä ja hyvin sijoitettuina painikkeina, mutta ei hienona näyttönä ylhäällä, jollainen on S1-sarjan malleissa.

Nikon Z 5:n tapaan Panasonic Lumix DC-S5:n resoluutio on 24 megapikseliä. Suurin ISO-herkkyys on 51 200. Kameran automaattitarkennusjärjestelmä tarkentaa 0,08 sekunnissa. Järjestelmään kuuluu seuranta- ja silmätarkennus, jotka valmistajan mukaan toimivat hyvin myös hämärässä kuvattaessa. 

> Lue myös: Siksi kinokoon kamera on paras

Panasonic Lumix DC-S5

S5:ssä on kolmen tuuman näyttö, suuremmissa malleissa se on 3,2 tuumaa.

© Panasonic

DC-S5 selviää tuulessa ja tuiskussa

Kamerassa on kolmituumainen kosketusnäyttö, jonka sivussa on sarana, joten se kääntyy kaikkiin suuntiin. Etsimen tarkkuus on 2,36 miljoonaa pistettä.

Lumix DC-S5 on valmistettu kestävästä alumiinista ja tiivistetty perusteellisesti. Kamera on kooltaan 13,3 x 9,7 x 8,2 cm ja painaa 714 grammaa. Sisässä on viiden akselin kuvanvakain, joka valmistajan mukaan kompensoi tärinää 6,5 valotusaskeleen edestä. Suuren tarkkuuden tilassa (engl. High Resolution Mode) kamera yhdistää kuvasarjan kuvat pikselisiirtotekniikan (pixel shift) avulla 96 megapikselin kuvaksi.

Lue myös: Yhdeksän ohjetta kuvaajana kehittymiseen

Panasonic Lumix DC-S5

Punaista videopainiketta on vaikea olla huomaamatta.

© Panasonic

Nykyaikaista videolaatua

Video-ominaisuuksiensa puolesta tämä kamera on oikea voimanpesä. DC-S5 pystyy kuvaamaan 4K-videota jopa 60 kuvan sekuntinopeudella, vaikka kuinka pitkään ja ilman ylikuumenemista. Asetusvaihtoehtoja on paljon, ja kameraan voidaan liittää lisänäyttö, mikrofoni ja kuulokkeet.

Kahta nopeaa UHS-II-tyyppistä SD-korttia käyttävän kameran hinta ei kuitenkaan ole kutistunut koon mukana. Pelkkä kamerarunko näet maksaa 2190 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!