Leica M11

M11 on legendaarisen M-sarjan uusi huippumalli.

© Leica

Uusi erittäin suuren resoluution Leica-kamera

Leica on juuri esitellyt M11-mittaetsinkameran, joka ei ole ainoastaan legendaarisen M-sarjan uusin malli vaan tarjoaa myös ennätyksellisen suuren resoluution.

keskiviikko 19. tammikuuta 2022 teksti P. Siersbæk

Leican M11-mittaetsinkamera nostaa kameroiden resoluution rimaa huomattavasti. M11-mallissa on Leican kaikkien aikojen suurin resoluutio: 60,3 megapikseliä. Esimerkiksi M10-mallissa oli vain 24,0 megapikseliä.

M11:ssä on lisäksi uusi ja mullistava Triple Resolution Technology -kennotekniikka, jonka ansiosta voidaan valita vapaasti, halutaanko kuvata kinokoon kennon täydellä erottelukyvyllä vai 36,0 tai 18,0 megapikselillä ilman, että kuvan rajaus muuttuu. Pienemmillä resoluutioilla esimerkiksi sarjakuvaus helpottuu, sillä puskuri ei täyty yhtä nopeasti kuin suuremmilla resoluutioilla.

>Lue myös: Leica M10:n ominaisuudet

Leica M11

Leica M11:n koko on 13,9 x 3,9 x 8,0 cm.

© Leica

Näytön suurempi resoluutio

Leica M11:ssä on myös nopea Maestro 3 -suoritin, joka on sama kuin suuressa SL2-S-järjestelmäkamerassa. Sen ansiosta M11 pystyy kuvaamaan sarjoja 4,5 kuvan sekuntinopeudella suuremmasta resoluutiostaan huolimatta.

Muistia on 64 gigatavua, mutta nopealle CFexpress-kortille kamerassa ei ole paikkaa. Sen sijaan siihen käyvät UHS-II-tyyppiset SD-kortit.

Myös kameran kosketusnäyttö on päivitetty, ja sen tarkkuus on nyt 2,3 miljoonaa pistettä. Valikko on päivitetty samantyyliseksi kuin SL2-S:ssä.

Leica M11:stä on saatavana musta 530 gramman alumiinimalli ja 640 gramman hopeanvärinen messinkimalli. Kameran hinta on noin 8400 euroa.

>Lue myös: Tässä on paras järjestelmäkamera


Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!