Samsung Galaxy S22 Ultra

Uuden Galaxy S22 -sarjan huippumalli on neloiskameralla varustettu Samsung Galaxy S22 Ultra.

Samsung Galaxy S22 tarjoaa entistä enemmän tekoälyä

Samsungin uusissa Galaxy S22 -sarjan lippulaivapuhelimissa panostetaan tekoälyyn. Sen tarkoituksena on parantaa erityisesti yö- ja muotokuvia.

perjantai 11. helmikuuta 2022 teksti K. Engbo

Monissa älypuhelimissa hyödynnetään tietokonetekniikkaa upeiden valokuvien luomiseen. Samsungin uusissa lippulaivamalleissa tekoäly on nostettu uudelle tasolle.

Niiden uusi tekoälyn tarpeisiin suunniteltu NPU-suoritin on jopa kaksi kertaa aiempaa nopeampi.

Sen ansiosta puhelimen kameralla otetuissa yökuvissa pitäisi olla muun muassa entistä enemmän yksityiskohtia ja vähemmän kohinaa. Tekoäly ottaa useita kuvia ja yhdistää ne niin, että muutoin tummiksi jäävät yksityiskohdat näkyvät selkeinä.

Samsung Galaxy S22:lla otettu iltakuva.

Samsung Galaxy S22 -puhelinten parannetusta tekoälystä pitäisi olla hyötyä esimerkiksi iltakuvissa.

Tekoälyä käytetään myös kameran muotokuvatilassa, jolloin se huolehtii taustan sumentamisesta. Samsungin mukaan tekoäly pystyy erottamaan etu- ja taka-alan toisistaan niin, että jopa yksittäiset hiukset näkyvät terävinä sumeaa taustaa vasten.

Uusi raakamuoto Samsung Galaxy S22:ssa

Nyt puhelimiin voi ladata Expert RAW -kamerasovelluksen. Se voi yhdistää useita otoksia raakatiedostoksi, jossa on laaja dynaaminen alue. Tällöin kuvasta voidaan tuoda esiin paljon yksityiskohtia esimerkiksi Lightroomissa.

>Lue myös: 5 hyvää syytä ottaa raakakuvia

Galaxy S22 -sarjaan kuuluu kolme puhelinmallia. Samsung Galaxy S22:ssa on 6,1 tuuman näyttö ja Samsung Galaxy S22+:ssa 6,6 tuuman näyttö.

Samsung Galaxy S22:ssa ja S22+:ssa on sama kamerajärjestelmä, johon kuuluu 12 megapikselin F2.2-ultralaajakulma, 50 megapikselin F1.8-laajakulma ja 10 megapikselin kolminkertaisella optisella zoomilla varustettu F2.4-tele.

Samsung Galaxy S22+

Samsung Galaxy S22:ssa ja S22+:ssa on kolme takakameraa

Tässä ovat Samsung Galaxy S22:n hinnat

Sarjan kolmas malli on Samsung Galaxy S22 Ultra, jossa on 6,8 tuuman näyttö. Siinä on 12 megapikselin F2.2-ultralaajakulma, ja sen F1.8-laajakulmassa on peräti 108 megapikseliä. Kolminkertaisella optisella zoomilla varustetun teleobjektiivin lisäksi Galaxy S22 Ultrassa on myös kymmenen megapikselin kymmenkertainen F4.9-zoom.

>Lue myös: 10 vinkkiä paremmaksi valokuvaajaksi kehittymiseen

Uutuutena Ultra-malliin kuuluu myös S Pen -kynä, jonka avulla voi muun muassa kirjoittaa suoraan näytölle.

Puhelinten on tarkoitus saapua myymälöihin 25.2.2022. 128 Gt:n mallien suositushinnat ovat: Galaxy S22 899 euroa, S22+ 1099 euroa ja S22 Ultra 1299 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!