Nainen ja iPhone

Voit tallentaa iPhonen kuvia iCloudiin, jolloin saat varmuuskopiot pilveen.

© Shutterstock.com

Tilan vapauttaminen iCloudissa

iCloudin avulla voit varmuuskopioida helposti tiedostoja iPhonesta, iPadista ja tietokoneesta ja käyttää niitä muilla laitteilla, mutta pilvitallennustila voi helposti täyttyä. Katso, miten voit vapauttaa tilaa ja estää sen täyttymisen.

perjantai 11. marraskuuta 2022 teksti K. Engbo

iCloud-palvelu mahdollistaa valokuvien ja muiden tiedostojen helpon varmuuskopioinnin Applen laitteista pilveen, jolloin sinulla on pääsy niihin myös muilta laitteiltasi. Pilvitila on kuitenkin rajallinen, ja jos tila alkaa olla vähissä, saat varoituksia tilan loppumisesta.

Tässä kuusi vinkkiä tilan vapauttamiseen iCloudissa, jotta sinun ei tarvitse päivittää kalliimpaan ratkaisuun. Käytämme lähtökohtana iPhonea, mutta monia asetuksia voi tehdä myös iPadilla tai Mac-tietokoneella.

Tästä artikkelista voit lukea, mikä iCloud on, ja saat kuusi vinkkiä tilan vapauttamiseen iCloudissa:

Mikä iCloud on?

Vinkki 1: Poista kaksoiskappaleet

Vinkki 2: Siivoa kuvat ja videot

Vinkki 3: Tyhjennä roskakori

Vinkki 4: Siivoa viestit

Vinkki 5: Poista vanhat varmuuskopiot

Vinkki 6: Tarkista tilaa vievät sovellukset

Mikä iCloud on?

iCloud on Applen pilvipalvelu kuvien, videoiden ja muiden tiedostojen tallentamiseen. Se on siis verkossa oleva kiintolevy, jota voi käyttää useilla laitteilla, kuten puhelimella, tietokoneella ja tabletilla. iPhonet voivat varmuuskopioida automaattisesti kaikki puhelimella otetut kuvat pilveen. Voit myös varmuuskopioida puhelimen asetukset, viestit ja muut tiedostot.

 iPhonea pitelevät kädet

iCloud toimii muutenkin tallennustilana pilvessä, jonne voit tallentaa tavallisia asiakirjoja esimerkiksi PDF-muodossa.

© Shutterstock.com

Apple-laitteen, kuten iPadin tai iPhonen, mukana saat viisi gigatavua tilaa iCloudissa. Tila voi kuitenkin täyttyä nopeasti kuvilla, videoilla ja vastaavilla, joten voit päivittää iCloud+-ratkaisuun, jossa 50 gigatavua maksaa 0,99 euroa kuukaudessa, 200 gigatavua 2,99 euroa kuukaudessa tai kaksi teratavua 9,99 euroa kuukaudessa.

Vinkki 1: Poista kaksoiskappaleet

Yleensä puhelin on asetettu tallentamaan kaikki kuvat iCloudiin, joten kannattaa siivota kuvia, jos pilvitila käy ahtaaksi. Uusimmissa Kuvat-sovelluksen versioissa on helppo löytää valokuvien kaksoiskappaleet ja poistaa ne. Valitse Albumit-välilehti ja vieritä alaspäin. Jos sinulla on kaksoiskappaleita, ne näkyvät omana kohtanaan alhaalla kohdassa Muuta. Tässä voit poistaa kaksoiskappaleet painamalla Yhdistä.

>Lue myös: Näin otat parhaan selfien

Vinkki 2: Siivoa kuvat ja videot

Kuvat ja erityisesti videot vievät paljon tilaa, joten kannattaa käydä läpi Kuvat-sovellus, joka sisältää kuvia ja videoita, joita et kuitenkaan koskaan halua katsoa uudelleen. Poista tarpeettomat otokset avaamalla kuva ja painamalla roskakoria.

Kuvasovellus iPhonessa
© Shutterstock.com

Vinkki 3: Tyhjennä roskakori

Kun poistat kuvia Kuvat-sovelluksessa, ne siirtyvät roskakoriin, josta ne poistetaan lopullisesti vasta 30 päivän kuluttua. Voit kuitenkin poistaa ne heti valitsemalla Äskettäin poistetut, painamalla Valitse ja Poista kaikki.

>Katso myös: Lataa e-kirjamme parempia valokuvia varten puhelimella

Vinkki 4: Viestien siivoaminen

iMessage- ja tekstiviestit tallennetaan yleensä myös iCloudiin, mutta ne voivat viedä paljon tilaa erityisesti silloin, kun ne sisältävät kuvia, videoita ja emojeita. Voit poistaa esimerkiksi tarpeettomia kuvia ja videoita vanhoista viesteistä käymällä läpi viestisovelluksen yksittäisiä viestiketjuja.

Paina pitkään esimerkiksi kuvaa, jonka haluat poistaa viestistä, ja valitse Lisää... ja merkitse sitten tiedostot, jotka haluat poistaa. Paina roskakoria poistaaksesi tiedostot.

Vinkki 5: Poista vanhat varmuuskopiot

Jos sinulla on aiemmin ollut muita Apple-laitteita, joita et enää käytä, niistä saattaa olla edelleen jäljellä varmuuskopioita iCloudissa. Avaa Asetukset ja napauta ylintä kohtaa, jossa on nimesi. Paina sitten iCloud ja valitse iCloud-varmuuskopiointi. 

>Lue myös: Kahdeksan sovellusta älypuhelimeen

Alareunasta näet, mitkä laitteet on varmuuskopioitu. Jos et enää käytä vanhoja laitteita, voit napauttaa niitä ja poistaa varmuuskopion.

Vinkki 6: Tarkista tilaa vievät sovellukset

Voit tarkistaa, mitkä sovellukset käyttävät tilaa iCloudissa, valitsemalla Asetukset ja napauttamalla nimeäsi näytön yläreunassa. Valitse iCloud ja Hallitse tilin tallennustilaa. Näkyviin tulee nyt luettelo, jossa eniten tilaa vievät sovellukset ovat ylimpänä iCloudissa.

>Lue myös: Minkä GoPro-kameran valitsen?

Voit napauttaa sovellusta, jolloin näet yleensä, mitä tiedostoja sovellus on tallentanut iCloudiin. Voit poistaa tiedoston pyyhkäisemällä vasemmalle. Muista kuitenkin, että se katoaa iCloudista ja myös itse sovelluksesta, joten et voi käyttää sitä enää.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!