Uusi Nikon D6
© Nikon

Nikon D6 ilmoittautuu olympialaisiin ja EM-kisoihin

Olemme odottaneet jännittyneinä Nikonin uutta lippulaivamallia. Nyt Nikon D6 on juuri esitelty, mutta nopeudesta uusi malli ei tule voittamaan kultaa Tokion olympiastadionilla.

keskiviikko 12. helmikuuta 2020 teksti K. Nygaard

Nopeus on tärkeimpiä ominaisuuksia, kun suuret kameranvalmistajat taistelevat parhaista kuvista kesän suurissa urheilutapahtumissa. Urheilu- ja toimintakuville on ratkaisevaa, että kuva tulee otetuksi juuri oikealla hetkellä, ja se onnistuu hyvin todennäköisesti Nikon D6:lla.

Uudella peilillisellä Nikon D6 -järjestelmäkameralla pääsee 14 kuvaan sekunnissa, joten vauhtia riittää.  Sekä Sony A9 II että Canon EOS-1D X Mark III ottavat kuitenkin 20 kuvaa sekunnissa ja ovat siis edellä, mitä huippuvauhtiin tulee. 

Nikon D6:lla voi kuitenkin ottaa 30 kuvaa sekunnissa, mutta silloin kuvan koko on vain kahdeksan megapikseliä.

Lisäksi Nikon D6:ssa on kaksi korttipaikkaa ultranopeille XQD- ja CFexpress -korteille. 

Tähän Sony A9 II ei yllä, sillä siihen käyvät vain SD-kortit, jotka tallentavat usean kuvan sarjoja hitaammin.

> Lue myös: Näin nopeita ovat CFexpress-muistikortit

Nikon D6 on luotu vauhtiin

Juoksijat on kuvattu uudella Nikon D6:lla.

D6:n automaattitarkennusjärjestelmä on Nikonin mukaan Nikon-kameroiden kaikkien aikojen kehittynein. Siinä on 105 nopeaa, ristikkäistyyppistä tarkennuspistettä. Se takaa, että nopeastikin liikkuvat kohteet toistuvat terävinä.

© Nikon

Nikon D6:n tarkkuus on 20,7 megapikseliä, joten se on karvan verran edellä Canon EOS-1D X Mark III:sta, jossa on 20 megapikseliä. Molemmat kuitenkin häviävät Sony A9 II:lle, jossa on 24,2 megapikseliä.

Nikon D6:n 105 automaattitarkennuspistettä ovat nopeaa ristikkäistyyppiä, ja ne peittävät kohteen 1,6 kertaa paremmin kuin Nikon D5:n pisteet. 

Nikon D6:ssa on myös GPS-paikannus, ja kameran LAN-verkkoyhteyden ansiosta kamerasta voidaan viedä kuvia 15 % nopeammin kuin edellisestä lippulaivakamerasta D5:stä, kun kuvia pitää lähettää suoraan areenalta kuvatoimitukseen.

Hinnan suhteen Nikonilla on ässä hihassaan. D6 maksaa nimittäin 7500 euroa, mikä on 500 euroa vähemmän kuin lähimmän kilpailijan, Canon EOS-1D X Mark III:n hinta.

> Katso video Etunurkasta: Näin hyvä Sony A9 II on urheilukuvauksessa

Nikon D6 takaa päin.

Nikon D6:n taustapuolella olevassa näytössä on 3,2 megapikseliä, ja se on kosketusherkkä.

© Nikon

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!