Canon EOS 250D

Uusi Canon EOS 250D on markkinoiden pienimpiä peilijärjestelmäkameroita.

© Digikuva

Canon EOS 250D: toimituksemme viisi nostoa

Uudessa Canon EOS 250D:llä on monia ässiä hihassaan, joten se kiinnostaa sekä kännykkäkuvaajia, jotka haluavat parantaa kuvanlaatuaan että aktiiviharrastajia, jotka etsivät hyvää kakkoskameraa.

keskiviikko 10. huhtikuuta 2019 teksti K. Engbo

Canon houkuttelee uudella EOS 250D:llä kännykkäkuvaajia ja taskupokkarinäppäilijöitä.

Näppärä koko, edistykselliset, modernit toiminnot ja edullinen hinta saavat monen kakkosrunkoa tai entistä parempaa kuvanlaatua havittelevan harkitsemaan tämän mallin hankintaa.

Canon EOS 250D korvaa kaksi vuotta vanhan Canon EOS 200D:n, ja syitä vaihtaa uudempaan on monia.

1. Kääntyvä näyttö
2. Automaattitarkennus koko kuva-alalla
3. 4K-video
4. Opastetut asetukset
5. Melko suuri kuvatarkkuus

Canon EOS 250D edestä ja takaa
© Canon

1. Kääntyvä näyttö

Kameran takanäyttö taittuu kaikkiin suuntiin, mikä mahdollistaa selfiet ja mitä erilaisimmat kuvauskulmat.

Sekä tarkennus että kameran laukaisu voidaan tehdä näyttöä koskettamalla.

Painoa on vain 449 grammaa, eli kyseessä on nyt maailman kevein peilijärjestelmäkamera, jossa on kääntyvä näyttö.

> Lue myös: Valitako peilitön järjestelmäkamera vai peilijärjestelmäkamera? 

2. Automaattitarkennus koko kuva-alalla

Optisen etsimen läpi kuvattaessa on valittavana yhdeksän tarkennuspistettä, jotka ovat kuva-alan keskiosassa, mutta takanäytön eli suorakatselun kautta kuvattaessa kuvaajalla on käytössään 3975 tarkennuspistettä, jotka jakautuvat koko kuva-alalle.

Valmistajan mukaan tarkennusnopeus on parantunut edeltäjään nähden, ja EOS 250D:ssä on myös silmäntunnistustoiminto, joka automaattisesti löytää kuvattavan silmän, mistä on suuri apu mm. muotokuvauksessa.

3. 4K-video

Toisin kuin EOS 200D pystyy uutuuskamera tallentamaan 4K-videota, ja suuren tarkkuuden videomateriaalista voidaan myös erotella yksittäisiä valokuvia.

Kamera pystyy myös tekemään timelapse-videoita 4K-tarkkuudella, jotenka esim. auringonlasku voidaan kuvata ja katsella muutaman sekunnin videopätkänä. 

Canon EOS 250D:n värivaihtoehdot

Canon EOS 250D hopeisena ruskealla otekahvalla sekä mustana ja valkoisena.

© Canon

4. Opastetut asetukset

Canon EOS 250D:n näytöltä voidaan katsoa, millaista kuvajälkeä milläkin säädöillä ja asetuksilla saadaan aikaan samalla kun säätöjä tehdään.

Suuren valotusaukon sumentama tausta ja lyhyen suljinajan pysäyttämä liike näkyvät jo esikatselussa, mistä on iloa ainakin aloitteleville kuvausharrastajille.

Ne, joille nämä asiat ovat jo tuttuja, voivat ohittaa opastuksen ja keskittyä kuvaamiseen, kuten aina ennenkin.

5. Melko suuri kuvatarkkuus

Uutuuskamerassa on 24,1 megapikselin CMOS APS-C -kuvakenno, joka on lähes 12 suurempi kuin tavallisessa kompaktikamerassa.

Kuvanlaatu on siis toista kuin älypuhelimissa ja taskupokkareissa, ja hämärässä kuvattaessa etumatka sen kuin kasvaa. Resoluutio on 24,1 megapikseliä, joka riittää vallan mainiosti useimpiin kuvaustilanteisiin.

Canon EOS 250D:n myynnin aloitus ja hinta

Isoveli EOS 800D:ssä on enemmän tarkennuspisteitä etsimellä kuvattaessa: 45, kun taas EOS 250D:ssä niitä on vain yhdeksän. Vaikka kuvaprosessori on uusi, ei sarjakuvausnopeuskaan yllä isovelimallin lukemiin.

Uutuuskameran myynti alkaa huhtikuun lopulla. Canon EOS 250D -runko: 580 €. Canon EOS 250D -runko, musta + EF-S 18-55 mm f/4-5.6 IS STM -objektiivi, 650 €. Canon EOS 250D -runko, valkoinen/hopea + EF-S 18-55mm f/4-5.6 IS STM -objektiivi, 680 €.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!