Polaroid-kamera
© Polaroid Originals

Polaroid-kamera tulee takaisin

Polaroid on jälleen nostanut analogiset instant- eli pikakamerat suosioon. Me kokeilimme Polaroid OneStep2 -mallia, ja nyt näytämme, kuinka pikakuva kehittyy. Samalla kerromme uudesta filmitrendistä.

tiistai 31. lokakuuta 2017

Sana polaroid-kamera tuo monelle mieleen muistoja, mutta nyt nämä takavuosien vallankumoukselliset pikakamerat tekevät väkevää uutta tulemista.

Viimevuotisilla Photokina-messuilla nähtiin useita uusia kameramalleja, jotka kehittävät ja tulostavat valmiin paperikuvan heti kuvaamisen jälkeen. Uusia pikakameroita tulee useilta valmistajilta koko ajan.

Yksi esimerkki on yhteisö nimeltä The Impossible Project, joka osti Polaroidin konkurssipesän vuonna 2008 ja esitteli kameran, joka on lähes identtinen klassisen vuonna 1977 julkistetun Polaroid OneStep -kameran kanssa.

Kamera, joka tulostaa paperikuvan saman tien

Toisin kuin muissa retrohenkisissä pikakameroissa, kuten Fujifilm Instax SQ10, jonka arvioimme aiemmin tänä vuonna on uuden Polaroid-kameran ainut digitaalinen osa micro-USB-portti, jonka kautta kameran akku ladataan.

Kamerassa ei ole digitaalista näyttöä eikä muistikorttia, ja kun se laukaistaan, tulostaa  kamera valokuvapaperin samalla. Parin minuutin kuluttua kuva on "kehittynyt" valmiiksi. 

Kuvasimme prosessin videolle, joka on alapuolella. Kamera on PolaroidOneStep2.

Kalliit Polaroid-filmit

Uusin Polaroid-kamera, PolaroidOneStep2, käyttää sekä vanhaa Polaroid-filmiä että uutta, The Impossible Projectin valmistamaa filmiä. Yhteisö osti aikanaan myös Polaroidin alkuperäisen filmitehtaan ja jatkaa sen työtä.

Polaroid-filmien hinnat vaihtelevat, mutta jokainen laukaisimenpainallus maksaa keskimäärin kaksi euroa.

> Lue lisää kameroista täältä

Fujifilm instant kamera – Instax Mini 8 

Fujifilm Instax Mini 8 -pikakamera

Fujifilm Instax Mini 8:ssa ei ole monia säätömahdollisuuksia. Paina laukaisinta, ja kuva ilmestyy paperille tuossa tuokiossa.  

© Fujifilm Instax Mini 8

Uusin Polaroid-malli on vain yksi monista kameratyypeistä, jotka tulostavat kuvan heti laukaisimenpainalluksen jälkeen. 

Toinen suosittu pikakamera on Fujifilm Instax Mini 8, jonka himmenninaukkoa säädetään objektiivia kiertämällä valaistuksen kirkkauden mukaan.

Uusimmassa Fujifilm-mallissa, Instax Mini 9:ssä, on objektiivin vieressä peili, joka auttaa selfie-kuvien sommittelemisessa.

Fujifilm valmistaa Instax Mini -kameroidensa filmit itse, eli Polaroidin filmit niihin eivät käy. 

Lue myös: Katso 16-objektiivisella kameralla otetut kuvat

Leica Sofort instant kamera

Leican Sofort-kamera kehittää kuvan saman tien.

Leica Sofort on kamera, joka kehittää kuvan saman tien. 

© Leica

Jopa itse Leica on hypännyt pikakamerajunaan ja esitellyt kameran, joka kilpailijoittensa tapaan sylkee paperikuvia. 

Mallin nimi on Sofort, johon käyvät Leican omat filmit ja Fujifilmin Instax Mini -filmi.

> Kuvaatko paljon kännykkäkameralla? Tilaa 2 numeroa Digikuva-lehteä, niin saat samalla kolme objektiivia älypuhelimeen – yhteensä vain 14,90 euron hintaan.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!