Vesitiivis GoPro Hero6 Black -kamera

GoPro-kamerat ovat lujia, pieniä kameroita, joita on helppo kuljettaa mukana ja jotka soveltuvat erityisen hyvin toimintakuvaukseen.

© Shutterstock

Kaikki GoPro-kameroista

GoPro-kamerasarja on mullistanut toimintakameramarkkinat ja tekee sitä edelleen, mutta mikä GoPro sopisi sinun tarpeisiisi? Läpikäymme tässä jutussa kaikki markkinoilla olevat GoPro-kamerat.

keskiviikko 1. marraskuuta 2017 teksti C. Trant

GoPro Hero 7 Black

GoPro Hero 7 Black tarjoaa paljon vastinetta rahoille, ja uusissa malleissa on monia edeltäjiin nähden parannettuja ominaisuuksia. GoPro Hero 7 Black sopii siksi hyvin kuvaajalle, joka haluaa säästää vähän rahaa eikä välttämättä tarvitse uusinta tekniikkaa.

GoPro Hero 7 Black on erittäin suosittujen GoPro 5- ja 6-kameroiden seuraaja, joka tallentaa 4K-videota. Tarjolla on siis tarkkaa kuvaa pienestä koosta huolimatta.

Lisäksi GoPro Hero 7 Black kuvaa 60 kuvaa sekunnissa, mikä sopii hyvin yhteen 4K-tarkkuuden kanssa ja mahdollistaa upeiden videoiden kuvaamisen mm. luonnossa.

Kameralla voidaan myös tallentaa videota 2,7 K-tarkkuudella 120 kuvan sekuntinopeudella ja 1080 pikselin tarkkuudella 240 kuvan sekuntinopeudella.

GoPro Hero 7 Black tallentaa valokuvat sekä raaka- että jpeg-muodossa ja 12 megapikselin tarkkuudella.

GoPro Hero Black 7:ssä on myös ääniohjaus, mikä on erittäin kätevää esimerkiksi laskettelurinteessä, jossa ei ehdi muuttaa kuvausasetuksia käsin.

GoPro Hero 7:ssä on myös parannettu Hyper Smooth -kuvanvakain, joka pystyy ennakoimaan liikkeen ja tärinän ja näin tuottamaan tasaista kuvaa.

Hinta: 350 euroa.

Lue myös: Toimintakuvauskamera mukaan seikkailuun

GoPro Hero 7

GoPro Hero 7 on vesitiivis 10 metrin syvyyteen saakka.

© Shutterstock
© Shutterstock

GoPro Hero 8 Black

GoPro Hero 8 Blackin hinta on GoPro Hero 7 Blackin ja GoPro Maxin välissä, ja siksi se on järkevä kamera sille, joka haluaa hyvän toimintakameran, mutta ei ole valmis maksamaan uusimmasta tekniikasta.

Kuten nimestä voi päätellä, GoPro Hero 8 Black on Hero 7 -mallin seuraaja. GoPro Hero 8 Blackin kuvanvakaus on entisestään parantunut ja Hyper Smooth -ominaisuus päivitettyn Hyper Smooth 2.0 -versioon.

Hyper Smooth 2.0:ssa on kolme vakautusasetusta erilaisiin kuvaustilanteisiin. Parannettu toiminto tietää mm. entistä parempaa videolaatua.

Myös GoPro Hero 8 Blackin käyttöjärjestelmää on päivitetty sitten GoPro Hero 7:n, joten nyt pienen kameran käyttö on vielä yksinkertaisempaa.

Ääniohjausta on myös laajennettu niin, että kamera tottelee jopa 14:ää erilaista äänikomentoa, jotka sen mikrofoni tallentaa.

GoPro Hero 8 on myös uudistettu ulkoisesti: kameran runko on kapeampi, mikä tekee siitä vieläkin helpomman kuljettaa mukana.

Hinta: 400 euroa.

Lue myös: Parhaat kamera-asetukset toimintakuvaukseen

GoPro Hero 8 Black

Kamera voidaan käynnistää äänikomennolla, vaikka se olisi sammuksissa.

© Shutterstock
© GoPro

GoPro Max

GoPro Max on paras markkinoiden toimintakamera tällä hetkellä, ja se on loistava valinta, jos haluaa alan uusinta tekniikkaa.

Kuten muutkin mallit, GoPro Max on tarkoitettu matkailuun, seikkailuun ja extreme-urheilulajien kuvaamiseen, ja lisäksi sen kuvausominaisuuksia on kehitetty.

GoPro Max pystyy tallentamaan 5,6K:n tarkkuudella, ja kuvanvakain on edeltäjämalleja parempi. Nimekseen se on tällä kertaa saanut Max Hyper Smooth.

5,6K-tarkkuuden lisäksi GoPro Max pystyy kuvaamaan 4K-tarkkuudella 60 kuvan sekuntinopeudella, mikä tuottaa neljä kertaa paremman tarkkuuden kuin muuten hyvä Full HD 1080 -laatu.

Kuvanlaatua on myös optimoitu lisäämällä valokuvaresoluutiota 16,6 megapikseliin.

GoPro Maxilla voi myös kuvata 360 asteen videota, mikä on täysin uutta koko GoPro-kamerasarjassa. Se tuo paljon uutta esimerkiksi extreme-urheiluvideokuvaukseen ja ja yleensäkin videoiden katselukokemukseen.

Hinta: 530 euroa.

Lue myös: Näin saadaan kuvat onnistumaan toimintakameralla

GoPro Max

GoPro Maxin avulla voidaan suoratoistaa tilanteita.

© Shutterstock
© Shutterstock

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!