Vesitiivis GoPro Hero6 Black -kamera

GoPro Hero6 Black on uusin GoPro-malli, johon on saatavana runsaasti lisävarusteita.

© Shutterstock

Kaikki GoPro-kameroista

Mikä ihmeen GoPro-kamera? Voiko GoPro-kameralla kuvata veden alla ja pienoiskopterista käsin? Me kerromme.

keskiviikko 1. marraskuuta 2017

Kiinnostuitko toimintakameroista? GoPro-kamera

Hauskoja otoksia GoProlla

GoPro HERO6 Blackin kaltaisilla toimintakameroilla voi kuvata ja videoida tilanteita, joiden kuvaaminen ei onnistu tavallisilla kameroilla.

GoPro-kameroiden suosion syitä ovat niiden näppärän pieni koko ja tehokas laajakulmaobjektiivi, jonka ansiosta kuvaan saa koko tapahtumaympäristön, sekä se, että kameran saa kiinnitettyä esimerkiksi kopteriin, vapaan, autoon, kypärään tai polkupyörään

GoPro-lisävarusteet

Uusimmat GoPro-mallit ovat vesitiiviitä tai niihin saa - yleensä lisävarusteena - vesillä ja vedessä kuvaamisen mahdollistavan suojuksen. GoPro-kameroiden hinta on yllättävän edullinen siihen nähden, että niillä saa kuvattua tapahtumia, joiden tallentaminen ei onnistu hintavillakaan tavallisilla kameroilla.

GoProta voi yleensä hallita älypuhelimella, jolloin esimerkiksi auton kylkeen kiinnitetyllä kameralla voi kuvata samalla, kun itse istuu autossa. Uusimmissa GoPro-kameroissa on myös ääniohjaus, joten kun kamera on kiinnitetty vaikkapa polkupyöräkypärään, voidaan tallennus aloittaa sanomalla "GoPro start recording."

Actionkameroiden yhdysvaltalaisesta uranuurtajasta, GoPro-merkistä on tullut lähes synonyymi toimintakameralle, vaikka markkinoilla on nykyisin myös kilpailevia merkkejä, kuten Sony, Panasonic, Garmin, TomTom ja Ricoh.

Seuraavassa on esimerkkejä GoPro-kameroista ja niiden ominaisuuksista.

GoPro HERO6 Black

Viimeisin malli GoPro Hero6 Black esiteltiin syyskuussa 2017.

© GoPro

GoPro HERO6 Black

GoPron uusin toimintakuvauskamera pystyy tallentamaan 200 kuvaa sekunnissa eli kaksi kertaa enemmän kuin aiemmat GoPro-mallit, mikä tekee GoPro Hero6 Black -mallista hyvän kameran hidastusvideoiden tekemiseen.

Tämä GoPro-kamera tallentaa myös 4K-videota 60 kuvan sekuntinopeudella. Siinä on kolmeakselinen kuvanvakaus, mistä on hyötyä vauhdikkaissa kuvaustilanteissa.

Kuvatarkkuus on yhä12 megapikseliä.

Täällä on GoPro Hero 6 Blackilla ottamiamme hidastusotoksia. Pidä silmällä Välineopastamme, jonne lisäämme lähiaikoina perusteellisen tästä kamerasta.

Gopron hinta

GoPro Hero6 Black maksaa noin 600 euroa.

GoPro Fusion on GoPron 360 asteen kamera

GoPro Fusion tallentaa 360 asteen videota ja valokuvia.

© GoPro

GoPro Fusion

Yhdessä GoPro Hero6 Blackin kanssa julkistettiin myös uudentyyppinen GoPro-kamera, jossa on kaksi objektiivia, joiden avulla se tallentaa 360 asteen videota ja valokuvia. HERO6:n tapaan myös GoPro Fusion on vahva kamera, jossa on monia samoja ominaisuuksia.

Tässä GoPro-kamerassa on toiminto, jota valmistaja kutsuu nimellä OverCapture. Sen ansiosta otoksia voidaan sommitella vielä jälkeenpäinkin, koskapa kamera tallentaa kaikkiin suuntiin.

Gopron hinta

GoPro Fusion -kameraa voi ennakkotilata 750 euron hintaan.

Vesitiivis GoPro Hero5 Black

GoPro Hero 5 Black tallentaa raakakuvatiedostoja.

© GoPro

GoPro HERO5 Black

GoPro HERO5 Black oli ensimmäinen GoPro-kamera, joka tallentaa sekä raw- että jpeg-tiedostoja. Se antaa hyvät edellytykset mm. kohinanpoistoon, koska raakatiedostoja voidaan käsitellä Photoshopissa, Elementsissä ja Lightroomissa.

Tähän GoPro-kameraan tuli myös kahden tuuman kosketusnäyttö, ja valikko, säätömahdollisuudet ja kamerasuojukset ovat parantuneet sitten HERO4:n.

5-sarjasta lähtien on jokainen GoPro-kamera tehty 10 metriin asti vesitiiviiksi. Resoluutio on 12 megapikseliä.

Täällä on luettavana GoPro Hero5 Black -arviomme pisteineen.

Gopron hinta

GoPro Hero 5 Black maksaa noin 400 euroa.

GoPro Hero5 Session on pieni, vesitiivis toimintakamera.


© GoPro

GoPro HERO5 Session

Tämä GoPro on kooltaan vain noin puolet HERO5 Blackista, ja  resoluutio on 10 megapikseliä. Näyttöä ei ole, ja säädöt tehdään vain kahdella painikkeella sekä 5 x 18 mm:n tekstinäytöllä.

Session kuvaa 4K-videota, siinä on ääniohjaus ja kalansimäkuvakulman korjaus.

Yksityiskohtien toisto ei kuitenkaan ole aivan niin hyvää kuin HERO5:ssa, joten tämän kameran hankkimisessa on mieltä vain, jos tarvitaan pieni, vesitiivis kamera.

Täällä on GoPro Hero5 Session-arviomme pisteineen.

Gopron hinta

GoPro Hero 5 Session maksaa noin 300 euroa.

GoPro Hero4

Go Pro HERO4:ää on olemassa kolme eri mallia. Tässä on GoPro HERO4 Silver.

© GoPro

GoPro HERO4

GoPron kolmea HERO4-mallia on nykyään saatavana hyvinkin edullisesti.

GoPro HERO4 Session on pienin Go Pro kamera, jonka videokuvan resoluutio on enimmillään 1440 pikseliä, ja still-kuvakamerassa on 8 megapikseliä. Session on 10 metriin asti vesitiivis.

GoPro HERO4 Silver -mallin mukana tulee suojus vedenalaiskuvausta varten, kamerassa on kosketusnäyttö, ja videokuvaa voi tallentaa jopa 4K-resoluutiolla – tosin vain 15 kuvalla sekunnissa. Full HD- eli täysteräväpiirtokuvaa voi tallentaa jopa 60 ruutua sekunnissa, ja sukelluskoteloa on saatavana lisävarusteena.

Samoin huippumalli GoPro HERO4 Blackiin, johon saa myös saa kosketusnäytön lisävarusteena, ja laitteen videokameralla voi tallentaa 4K-laatua 30 kuvan sekuntinopeudella. Valokuvatarkkuus on 12 megapikseliä, ja suurin kuvausnopeus on 30 kuvaa sekunnissa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!