Insta360 One R ja lumilautailija
© Insta360

Uusi toimintakuvauskamera Insta360:lta

Insta360 One R kilpailee DJI:n ja GoPron kanssa toimintakameramarkkinoilla. Uudessa toimintakuvauskamerassa on erilaisia moduuleja, joita vaihtamalla voidaan nopeasti siirtyä 360 asteen videoon tai kuvata luksuskameralla, jossa on suuri 1"-kenno.

torstai 9. tammikuuta 2020 teksti J. Vestergaard

Insta360 on juuri julkaissut uuden One R -toimintakameransa. Se koostuu moduuleista, mikä mahdollistaa mm. akun ja objektiivin vaihtamisen.

Se on muotoilultaan kiinnostava kamera, mikä on kilpailuvaltti suhteessa sekä DJI:hin että GoPro:hon.

Lue tästä kaikki olennainen toimintakuvauskameroista.

Insta360 One R

Havainnekuva Insta360 One R:n rakenteesta. Se taipuu mm. 360 asteen kameraksi.

© Insta360

Moduuleista koostuva toimintakamera

Tapa, jolla Insta360 One R: suunnittelussa ja rakenteessa perinteinen toimintakuvauskamera otettu uudelleentarkasteluun.

Insta360 One R kootaan osissa kuvausyksikön ympärille, jossa on myös pieni nestekidenäyttö. Sen voi ostaa klassisena toimintakamerana, jonka laajakulma on 16,4 mm. Moduuli tallentaa 4K-videota ja ottaa valokuvia 12 megapikselin resoluutiolla.

Jos tämä ei riitä, voit ostaa Twin Editionin, johon kuuluu myös 360 asteen moduuli.

360 asteen moduulin videot tallentuvat 5,7K-resoluutiolla. Kuten Insta360 One X, hävittää myös tämä kamera selfie-kepin kuvista. Insta360 One R:n videota voidaan myös muokata niin, että valitaan 360 asteen videosta laajakulmaotos.

Objektiiveihin on saatavana suojakotelot, jotka suojaavat naarmuuntumiselta, joka voikin olla ongelma Insta360 One X:lle.

Lisäksi kamera on vedenpitävä jopa viiteen metriin asti, jopa ilman suojakuorta. Voit kuitenkin ostaa myös kannen, jonka kanssa voidaan viedä kamera syvemmälle veteen.

Lisäksi kamerassa on kuusiakselinen kuvanvakain, ääniohjaus ja kuvauskohteen seuraamistoiminto. Kamera osaa myös opastaa videon leikkaamisessa.

> Lue myös: Näin syntyy siistiä kuvaa 360 asteen kameroilla

Insta360 One R drooniin kiinnitettynä

Droonin avulla voidaan ottaa 360 asteen ilmakuvia ja kuvata videoita.

© Insta360

Luksusversio ja monia mahdollisuuksia

Tavallisen toimintakameran ja 360 asteen kameran mukana toimitetun paketin lisäksi voi ostaa myös luksuspaketin, josta saa moduulin, jossa on suurempi 1"-kuvakenno – toistaiseksi suurempi kuin missään varsinaisessa toimintakamerassa.

Objektiivi on kehitetty Leican kanssa ja sen polttoväli vastaa 14,4 mm:ä. Moduuli tallentaa videota 5,3K-resoluutiolla, ja yksittäisten kuvien taikka ruutujen resoluutio on 18,9 megapikseliä.

Insta360 One R tarjoaa myös runsaasti ominaisuuksia, jotka taatusti kiinnostavat videoharrastajaa. Sillä voi tallentaa sekä timelapse- että hyperlapse-videoita. Kamera myös seuraa kohdettaan varmistaen, että se on aina terävyysalueen sisällä. Lisäksi kameralla voidaan tehdä nk. Bullet Time -hidastuksia.

Saatavana on myös DJI Mavic Pro -droneihin sopiva kiinnike, jonka avulla saadaan 360 asteen videota ilmasta. Erityisen jännittävältä näyttävät videot, joissa droonia ei näy kuvissa.

> Lue myös: Mikä on drooni – ja miksi sellainen kannattaisi hankkia?

Insta360 One R:n hinnat

Kamerasra on saatavana neljä eri versiota.

4K-versioon kuuluu yksi toimintakuvauskamera, ja se maksaa 340 €.

Insta360 One R Twin Edition sisältää toimintakuvauskameran ja 360 asteen kameran, ja paketti maksaa 510 €.

Ylellinen Insta360 One R -versio Leica-optiikalla maksaa 600 €.

Droonipaketin ostaja saa 360 asteen kameran ja pidikkeen DJI-droonille. Hinta on 600 €.

Lue lisää tästä.

Insta360 One R:n esittelyvideo on alla.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!