Zoner Photo Studio X
© Digikuva

3 hyvää syytä käyttää Zoner Photo Studio X -ohjelmaa

Jos olet kyllästynyt maksamaan Lightroom-tilauksesta, Zoner Photo Studio X on hyvä ja halpa vaihtoehto. Tässä kolme hyvää syytä käyttää tätä kuvankäsittelyohjelmaa.

keskiviikko 24. helmikuuta 2021 teksti Kristoffer Engbo

Zoner Photo Studio X -ohjelmassa on useita toimintoja, joita ei Lightroomissa ole. Zoner Photo Studio X:n normaalihinta on vain noin 40 euroa vuodessa. 

Tässä Windows-tietokoneille tarkoitetussa ohjelmassa on erinomainen järjestelyosio ja raakamuunnin, jolla voidaan myös säätää myös jpeg-kuvia sekä muokkausosa, jossa on käytettävissä säätötasot ja tehosteet kuten Photoshopissa.

> Lue myös: Näin syntyvät hyvät laajasävykuvat

1. Zoner Photo Studio X maksutta viideksi kuukaudeksi

Olemme tehneet yhteistyösopimuksen Zonerin kanssa, minkä ansiosta Digikuvan tilaajat saavat Zoner Photo Studio X -ohjelman ilmaiseksi viideksi kuukaudeksi ja vielä senkin jälkeen peräti 20 prosentin alennuksen.

Zoner Photo Studio X

Ohjelma toimii vain Windows-ympäristössä.

2. Zoner Photo Studio X:ssä on toimintoja, joita ei löydy Lightroomista

Lightroomilla voi trimmata videoleikkeitä mutta ei liittää useita leikkeitä yhteen. Zoner Photo Studio X:llä voi tehdä edistyneempää muokkausta, jossa yhdistellään videopätkiä ja lisätään siirtymiä, tekstejä ja tehosteita. Valokuvista voidaan tehdä esitys, jossa on siirtymiä, musiikkia ja itse kuvien liikettä.

Valokuvia voidaan parannella helposti ohjelman automaattisella toiminnolla, joka korjaa valoisuutta ja säätää värejä. Lightroomissa on samanlainen toiminto, mutta useimmiten se liioittelee kuvien värikylläisyyttä. Se sijaan Zoner Photo Studio X:n tekemä lopputulos on luonnollisempi ja realistisempi.

3. Zoner Photo Studio X:ssa on hyvä raakamuunnin

Tällä ohjelmalla voidaan tietenkin käsitellä myös raakakuvatiedostoja. Säädöt tehdään oikeanpuoleisessa Develop-osiossa. Siellä ovat tarvittavat liukusäätimet kuten valoisuus, terävyys, kohinanpoisto ja värikylläisyys.

Zoner Photo Studio X:llä käsitelty valokuva

Vasemmalla on alkuperäinen kuva, jota olemme oikealla puolella säätäneet Zoner Photo Studio X:llä. Olemme mm. säätäneet punaista ja vihreää erikseen.

Voit säätää useita kuvia kerralla ja kopioida säätöjä kuvasta toiseen. Kun kuvat on käsitelty, niitä voidaan viedä ohjelmasta useita samalla kertaa.

> Lue myös: 5 hyvää syytä kuvata raakamuodossa

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!