Elementsillä voidaan mm. korjata sävyeroja ja haluttuja värejä.

© Shutterstock.com

4 vinkkiä hyviin lomakuviin Photoshop Elementsin avulla

Photoshop Elementsin avulla saat kaivettua lomakuvistasi esiin sävyeroja ja kauniita värejä, ja lisäksi voit sommitella ja kohentaa yleisilmettä.

keskiviikko 12. elokuuta 2020 teksti K. Engbo

Säädöt, joita teemme lomakuviimme yhä uudelleen, ovat usein niitä samoja tuttuja. Nyt esittelemme Photoshop Elementsin neljä toimintoa, joilla voidaan korjata yleisimpiä virheitä ja ehostaa lomakuvia.

Toiminnot löytyvät Elementsin Photo Editor -osiosta, kun valitaan yläosasta Expert-moduuli.

Lue myös: Siksi kannattaa hankkia 50-millinen

1. Tuo sävyerot esiin

Voimakas auringonpaiste aiheuttaa kuviin voimakkaita kontrasteja, jolloin varjoalueet tummuvat ja kirkkaimmat alueet muuttuvat melkein valkoisiksi.

Photoshop Elementsillä voidaan kaivaa esiin sävyjä varjo- ja huippuvalokohdista, jotta valo ei näyttäisi niin kovalta. Valitse Enhance, Adjust Lighting ja Shadows/Highlights.... Siirtele kolmea liukusäädintä, kunnes olet tyytyväinen tulokseen. Varo, ettet liioittele, jottei kuvasta tule keinotekoisen näköinen.

Shadows/Highlights Photoshop Elements.

Lighten Shadows -säätimellä säädetään varjoalueiden tummuus. Huippuvalokohtia puolestaan tummennetaan vetämällä Darken Highlights -säädintä oikealle. Lopputulos voi olla hivenen lattea, mutta asia voidaan yleensä korjata keskisävyjen kontrastia lisäämällä, säätimellä Midtone Contrast.

2. Säädä yksittäisiä värejä

Jos Välimerestä ei tullut kuvissa niin sinistä kuin millaisena sen muistat, voit säätää värit kohdilleen Photoshop Elementsillä. Valitse Enhance, Adjust Color ja Adjust Hue/Saturation....

Lue myös: 5 vinkkiä hyviin maisemakuviin

Valitse muutettava väri, kuten vihreät (Greens), valikosta Master-vaihtoehdon sijaan. Napsauta pipetillä väriä, jota haluat muuttaa. Hue-liukusäätimellä voit nyt muuttaa värisävyä haluamasi laiseksi. Napsauta OK, kun olet tyytyväinen.

Hue/Saturation Photoshop Elements

Tässä olemme tehneet vedestä tavallista sinisempää. Lapsi on maskattu siten, että uimapuvun väri ei ole muuttunut.

© Shutterstock.com

3. Poista kuvista muut turistit

Liiat turistit voivat pilata muuten hyvän kuvan, mutta heidät on yllättävän helppo poistaa Photoshop Elementsillä.

Valitse Spot Healing Brush Tool. Varmista, että olet rastittanut Proximity Match -ruudun alareunassa. Säädä sivellinkoko poistettavan kohdan mukaan ja maalaa sitten esimerkiksi henkilöä. Elements täyttää alueen automaattisesti – ja vieläpä todella hyvin.

Spot Healing Brush Tool Photoshop Elements.

Spot Healing Brush Tool otetaan käyttöön painamalla J-näppäintä.

4. Oikaise vino horisontti

Joskus on melkein mahdotonta pitää kameraa täysin vaakatasossa, ja jos kuvataan veden äärellä, asia paljastuu armottomasti: horisontti on vinossa.

Photoshop Elements oikaisee horisontin, kun valitaan Straighten Tool -työkalu. Rastita alareunassa Crop to Remove Background. Vedä viiva kuvan horisonttia pitkin, ja kuva on tasapainossa.

Lue myös: 3 sommitteluvinkkiä, jotka on syytä osata

Opi Elementsin käyttöä Etunurkassa

Nyt voit ladata Photoshop Elementsin peruskurssin 2. kauden Etunurkasta. Viidellä uudessa videolla opit muun muassa tekemään tarkkoja säätöjä valituille alueille vaikuttamatta muihin alueisiin. Saat myös vinkkejä terävyyden lisäämiseen ja kuvakohinan poistamiseen.

Videopaketin arvo on 35 euroa, mutta se kuuluu Digikuvan tilaukseen.


Viisi uutta videota löytyvät tästä.

Ensimmäisen kauden videoilla tarkastellaan ohjelman rakennetta ja läpikäydään sen tärkeimmät toiminnot.

> Photoshop Elementsin peruskurssi löytyy täältä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!