Tietokone, jossa on auki Photoshop Elements.

5 askelta parempiin maisemakuviin Photoshop Elementsissä

Kuvaajat päätyvät usein käyttämään aina samoja toimintoja muokatessaan maisemakuvia Photoshop Elementsissä. Esittelemme viisi kuvankäsittelyohjelman toimintoa, joita me yleensä käytämme.

sunnuntai 17. syyskuuta 2023 teksti K. Engbo

Kuvankäsittelyllä voit muokata maisemakuvistasi paljon parempia, etenkin jos kuvaat RAW-formaatissa.

Photoshop Elementsin Camera Raw -muunnin tarjoaa tehokkaita muokkausominaisuuksia, ja raw-tiedostot sisältävät runsaasti tietoa, joka takaa korkean kuvanlaadun.

Katso videoita: Perehdy Photoshop Elementsin tärkeimpiin ominaisuuksiin peruskurssillamme

Photoshop Elements 2023 -versiosta lähtien Camera Raw'ta ei asenneta automaattisesti ohjelman mukana, mutta voit asentaa sen helposti valitsemalla Elementsissä Help ja Install Camera Raw. Kun Camera Raw on asennettu, raw-muunnin aukeaa automaattisesti, kun avaat raw-tiedoston Photoshop Elementsissä.

Käymme seuraavassa läpi viisi toimintoa, joita me täällä toimituksessa yleensä käytämme muokatessamme maisemakuvia Photoshop Elementsissä. Eniten käytämme Camera Raw'ta, mutta hyödynnämme myös muita Elementsin ominaisuuksia.

>Lue myös: Näin kuvaat taivaan tähtiä

1. Valotus

Valotusta muokataan Camera Raw'ssa Basic-pudotusvalikon Exposure-liukusäätimellä. Yksityiskohtia korostetaan liu'uttamalla Highlights-liukusäädintä vasemmalle ja Shadows-liukusäädintä oikealle. Sen jälkeen kontrastia voi lisätä siirtämällä Blacks-liukusäädintä vasemmalle ja Whites-liukusäädintä oikealle.

Camera Raw Photoshop Elementsissä.

Camera Raw'ssa valotusta säädetään näkymän oikeassa reunassa olevilla liukusäätimillä.

2. Värit

Värien sävyjä säädetään Temperature- ja Tint- liukusäätimillä, kunnes värit näyttävät hyviltä. Värikylläisyyttä säädetään Saturation- ja Vibrance-liukusäätimillä. Me toimituksessa vähennämme yleensä hieman värikylläisyyttä (Saturation) tai säädämme sen arvoksi 0 ja lisäämme reilusti värikirkkautta (Vibrance).

>Lue lisää: 3 sommitteluvinkkiä jotka on syytä osata

3. Yksityiskohdat

Kontrastia säädetään Clarity-säätimellä, joka vaikuttaa keskisävykontrastiin ja Contrastilla, joka vaikuttaa yleiseen kontrastiin. Terävyyttä voi tarvittaessa kasvattaa Detail-pudotusvalikosta löytyvällä Sharpening-liukusäätimellä.

Kun napsautat Open-painiketta, muokattu kuva lähetetään raw-muuntimesta Photoshop Elementsin peruskäyttöliittymään, jossa on tarjolla lisää muokkaustoimintoja.

4. Utuisuus

Jos kuvassa on suurien etäisyyksien maisemakuville tyypillistä utuisuutta, sen voi poistaa tai sitä voi vähentää valitsemalla Enhance ja Haze Removal. Liu'uta Haze Reduction -liukusäädintä, kunnes kuva näyttää hyvältä. Sensitivity-liukusäädin kannattaa yleensä asettaa suunnilleen asteikon keskelle.

Utuisuuden poisto Photoshop Elementsissä.

Photoshop Elementsin Haze Reduction -toiminnolla voit poistaa maisemakuvista utuisuutta ja sumua. Before/After-painikkeella näet kuvan ennen ja jälkeen muokkauksen.

5. Taivas

Jos taivas näyttää kuvassasi tylsältä, voit vaihtaa sen kokonaan Photoshop Elementsin Guided-, Special Edits- ja Perfect Landscape -toiminnoilla. Valitse uusi taivas Choose a New Sky -kohdassa ja säädä alareunan liukusäätimillä.

Perfect Landscape Photoshop Elementsissä.

Jos haluat vaihtaa taivaan, valitse yläreunasta Guided-moduuli ja valitse sitten näytön oikeasta reunasta uusi taivas.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!