Näin otetaan upeita kuukuvia

Juuri nyt on täydellinen ajankohta ikuistaa Kuu peilijärjestelmäkameralla.

keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Asiantuntijan 5 parasta vinkkiä

  1. Seuraa tähtitaivaan tapahtumia. Internetin avulla saa ennakkotietoa esimerkiksi meteoriparvista, revontulista, komeetoista sekä Kuun ja planeettojen sijainnista.
  2. Etsi tähtikuvaukseen sopiva paikka. Jos et asu maalla, pakkaa kuvauskalusto ja mene sinne, missä kaupungin valot eivät enää hukuta Linnunrataa valosaasteeseen. 
  3. Opi hyväksymään se, että suunniteltu kuva ei onnistukaan ensimmäisellä kerralla. Ennemmin tai myöhemmin tulee sellainenkin selkeä ilta, jolloin kuva onnistuu. 
  4. Kun kohteet ovat himmeitä, valovoimainen laatuobjektiivi on erittäin hyödyllinen. Uusilla kameroilla voi käyttää suuria ISO-herkkyyksiä. Näistä kahdesta objektiivi on tärkeämpi. 
  5. Kylmänä talvi-iltana kameraan ja objektiivin etulinssiin voi tiivistyä kosteutta pitkän valotuksen aikana. Objektiivin alle kiinnitetty ladattava tai kertakäyttöinen kädenlämmitin saattaa auttaa.

Voit ottaa onnistuneita avaruuskuvia peilijärjestelmäkameralla ilman erikoisvälineitä. Lue yksityiskohtaiset ohjeet artikkelistamme, jossa kerrotaan myös muiden taivaankappaleiden valokuvaamisesta.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!