Tietokone, jossa on Lightroom käynnissä.

Kuvien asetusten palauttaminen Lightroomissa

Jos Lightroomissa tehdyt muokkaukset eivät olekaan hyviä, alkuperäiseen kuvaan palaaminen tai joidenkin liukusäädinten palauttaminen on helppoa. Seuraavassa näytämme, miten se onnistuu.

keskiviikko 1. joulukuuta 2021 teksti Kristoffer Engbo

Lightroom tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet parantaa kirkkautta, värejä, terävyyttä ja monia muita ominaisuuksia. Jos muokkaus on mennyt liian pitkälle tai halutaan kokeilla muuta muokkaustapaa, yhden ainoan liukusäätimen nollaaminen tai koko kuvan palauttaminen alkuperäiseksi on helppoa.

Jo tehtyjä muokkauksia voi tarvittaessa käyttää uudelleen Snapshot-toiminnon avulla.

>Lue myös: 8 vinkkiä muistikorttiongelmien välttämiseksi

Snapshot otetaan Develop-moduulissa napsauttamalla vasemmassa reunassa olevaa Snapshots-paneelin plus-merkkiä. Kun snapshotille on annettu nimi, se tallennetaan napsauttamalla Create. Tehdyt säädöt voidaan tämän jälkeen aina hakea napsauttamalla tilannekuvaa Snapshots-paneelissa, vaikka koko kuva olisi palautettu alkuperäiseksi.

Yksittäisten asetusten palauttaminen

Yksittäisen liukusäätimen nollaaminen on Lightroomissa helppoa. Kun liukusäädintä kaksoisnapsautetaan, se palautuu takaisin alkutilaansa.

Myös ryhmän säädöt voi nollata kerralla. Esimerkiksi nämä kuusi liukusäädintä ovat Basic-paneelin Tone-kohdassa. Kun Alt-näppäintä painetaan, Tone-asetuksen nimeksi tulee Reset Tone. Kun tekstiä napsautetaan, liukusäätimet nollautuvat.

Lightroomin Basic-paneeli

Alt-näppäintä painettaessa liukusäätimien nimi muuttuu. Tässä tapauksessa nimi Tone muuttuu nimeksi Reset Tone. Reset Tone -painikkeen painaminen nollaa ryhmän liukusäätimet.

Rajauksen voi kumota näppäinyhdistelmällä Ctrl + Alt + R Windowsissa ja cmd + alt + R Macissa.

>Lue myös: Näin otat hyvän selfien

Koko kuvan nollaus

Lightroomin alkusäätöihin voi palata napsauttamalla Reset-painiketta Develop-moduulin oikeassa alakulmassa. Jos painike ei ole näkyvissä, säädöt palautetaan napsauttamalla kuvaa hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla Settings ja Reset.

Lightroomin Reset-painike

Näytön oikeassa alakulmassa olevalla Reset-painikkeella nollataan kaikki kuvan säädöt.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!