Lightroom älypuhelin

Kaikki älypuhelimella ja tabletilla tehdyt Lightroom-säädöt siirtyvät automaattisesti tietokoneen Lightroom-kuviin.

© Shutterstock.com / Digikuva

Lightroomin synkronisoiminen mobiililaitteiden kanssa

Lightroomin mobiiliversiolla voidaan säätää myös järjestelmäkameralla otettuja valokuvia tableteilla ja älypuhelimilla paikasta riippumatta. Nyt näytämme, miten se tehdään.

keskiviikko 3. kesäkuuta 2020 teksti Kristoffer Engbo

Järjestelmäkameroilla otettuja valokuvia ei välttämättä tarvitse säätää tietokoneen ääressä istuen. Tietokoneelle asennettu Lightroom Classic -kuvankäsittelyohjelma voidaan helposti synkronoida tabletissa ja älypuhelimessa käytettävän mobiiliversion kanssa.

Kun nämä Lightroomin kaksi versiota synkronoidaan keskenään, Lightroomin mobiiliversion kuvat siirtyvät automaattisesti tietokoneen Lightroom Classic -ohjelmaan, ja kuvia voi siirtää myös toisella tavalla.

Myös kameralla otetut valokuvat voidaan siirtää älypuhelimeen tai tablettiin sekä säätää niitä missä vain.

Synkronointi tapahtuu pilven kautta, ja siirtää voidaan sekä Jpeg- että raakakuvatiedostoja. Lightroom ei kuitenkaan siirrä itse kuvatiedostoja vaan älykkäät esikatseluversiot, jotka ovat huomattavasti pienempiä tiedostoja ja joita käytetään säätämiseen.

> Opettele Lightroom Classic -ohjelman perusteet Lightroomin peruskurssi -videosarjamme avulla.

Kaikki Lightroom-säädöt mobiilisti

Mobiililaitteiden ohjelmaversiolla voidaan tehdä lähes kaikki samat parannukset ja säädöt kuin tietokoneen Lightroom Classic -ohjelmalla.

Kaikki puhelinversiolla tehdyt muutokset synkronoituvat tietokoneen Lightroom Classic -ohjelman suureen versioon saman tien.

Lightroom älypuhelin

Matkapuhelimen kuvankäsittelyvaihtoehdot ovat samat kuin Lightroom Classicin Develop-osiossa: valoisuus, värit, terävyys, valkotasapaino jne.

© Digikuva

Tee vain muutama asetus ja lataa Lightroom mobiililaitteellasi App Store -kaupasta tai Google Playsta.

Synkronointi edellyttää Lightroom-tilausta, joka sisältää ohjelman molemmat versiot, ja käyttäjän on kirjauduttava Adobe-tililleen molemmissa ohjelmaversioissaan.

> Lue myös: Nämä ovat Lightroomin ja Lightroom Classicin väliset erot

Näin Lightroom synkronisoidaan

Avaa Lightroom Classic ja varmista, että Lightroomin kaksi versiota ovat synkronoituna keskenään. Napsauta nimeäsi tai vasemmassa yläkulmassa olevaa tekstiä Lightroom Classic. Jos nämä kaksi versiota eivät ole vielä synkronoituina, napsauta kohdan Sync with Lightroom -kohdan viereistä Start-komentoa .

Nyt mobiiliversion kuvat siirtyvät Lightroom Classic -ohjelmaan. Jos haluat synkronoida valokuvat toisella tavalla, luo synkronoitava kokoelma eli Collection.

Mene Library-osioon ja etsi vasemmalla oleva Collections-paneeli. Napsauta Collections-kohdan viereistä plus-kuvaketta ja luo kokoelma komennolla Create Collection. Nimeä kokoelma ja varmista, että Sync with Lightroom -ruutu on valittuna. Napsauta luo eli Create.

Create Collection

Kun Sync with Lightroom -ruutu on rastitettu, kaikki kokoelmaan lisätyt kuvat lähetetään sovelluksen mobiiliversioon pilven kautta.

Nyt kuvakokoelma on Collections-paneelissa, ja käyttäjä voi vetää valokuvia kansioista kokoelmaansa, ja ne synkronoituvat mobiiliversioon.

> Lue myös: 5 hyvää syytä kuvata raakamuodossa

Kameralla otettujen kuvien vienti Lightroomin mobiiliversioon

Kuvia voidaan myös siirtää suoraan kamerasta tai muistikortilta esimerkiksi iPadin Lightroomiin ja muokata ne vaikkapa matkalla. Digikuvan numerossa 9/2020 esitellään nämä mahdollisuudet.

Lisäksi näytämme, kuinka kuvia säädetään iPadin Lightroomilla sekä sen, mistä tietää, että kaikki kuvat siirtyvät Lightroom Classic -ohjelmaversioon

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!