Tietokone, jossa on Lightroom käynnissä.

Voit valita itse värit ja fontit nimikyltille ja Lightroomin yläosan valikoille.

Näin teet Lightroomista yksilöllisen

Voit tehdä Lightroomin käyttöliittymästä selkeämmän ja mukauttaa sen ulkoasua oman makusi mukaan. Seuraavassa näytämme, miten se onnistuu.

lauantai 15. lokakuuta 2022 teksti K. Engbo

Lightroom Classic -kuvanmuokkausohjelma on täynnä älykkäitä toimintoja, mutta et välttämättä tarvitse niitä kaikkia. Jotkin niistä voidaan piilottaa, jolloin käyttöliittymästä tulee selkeämpi, kun vain käyttämäsi toiminnot ovat näkyvissä. Alla olevalla videolla näytämme, miten se tehdään.

Kerromme myös, miten voit lisätä persoonallista ilmettä käyttöliittymään kuvioilla, väreillä ja erityisillä fonteilla.

Paneelien siistiminen

Lightroomin Develop-moduulin kuvankäsittelyosassa on yhdeksän paneelia, joissa on erilaisia toimintoja. Voit itse valita moduulien järjestyksen, jolloin useimmiten käyttämäsi moduulit ovat ylimpänä.

Lisäksi voit piilottaa paneelit, joita et koskaan käytä tai käytät kovin harvoin, niin ne eivät häiritse. 

>Lue myös: Siksi kannattaa kuvata mustavalkoisena

Voit säätää paneeleja napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella yhtä oikeanpuoleista paneelipalkkia, kuten Basic-palkkia, ja valitsemalla Customize Develop Panel... 

Lightroomin Customize Develop Panel

Voit valita yhden tekstin, kuten Detail, ja siirtää sitä ylöspäin, jotta paneeli nousee korkeammalle. Jos haluat piilottaa paneeleita, poista niiden vieressä oleva valintamerkki. Napsauta painiketta Save .

Näin piilotat esiasetuksia

Esiasetukset ovat valmiita säätöjä, jotka voi lisätä yhdellä napsautuksella, ja Lightroomin mukana tulee runsaasti erilaisia esiasetuksia. Onneksi esiasetukset voi piilottaa helposti, jos et kuitenkaan koskaan käytä niitä.

Lataa esiasetuksemme kuviisi täältä

Lightroomin vasemmassa laidassa ovat Develop-moduulin ja Presets-paneelin esiasetukset. Ne on jaettu eri luokkiin, joita voi tarpeen mukaan piilottaa. Napsauta plusmerkkiä Preset-kohdassa ja valitse Manage Presets...

Lightroom esiasetusten hallinta

Kun olet valinnut Manage Presets, voit napsauttaa valintamerkit pois niistä kategorioista, joita et koskaan käytä, jolloin Preset-paneelista tulee selkeämpi. 

Näin saat Lightroomista yksilöllisemmän

Voit valita osittain, miltä Lightroomin käyttöliittymä näyttää. Valitsemalla ensin Edit (Macin Lightroomissa) ja Preferences sekä sitten Interface, voit esimerkiksi päättää, että paneelien alaosaan tulee pieni kuvio. Valitse kohdassa End Marks vaihtoehto Small Flourish.

Voit myös valita Fill Color -kohdan vieressä olevien kuvien taustavärin, jos haluat esimerkiksi tummemman sävyn kuvien taakse.

Voit myös tehdä Lightroomista persoonallisen käyttämällä omia värejä ja fontteja yläreunan moduuliteksteissä. Valitse Edit (Macin Lightroomissa) ja Identity Plate Setup... Valitse Identity Plate -kohdassa vaihtoehto Personalized. Tästä videosta näet, miten värejä ja fontteja muokataan.

Lightroomin käyttöliittymä

Tässä olemme käyttäneet erityisiä värejä ja fontteja moduuliteksteihin ja nimikylttiin Lightroomin yläosassa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!